Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ε.Λ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ



Ε.Λ.Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λαπιθών6                                                                                                     Αρ. Πρωτ.: 107
41221, Λάρισα                                                                                             Λάρισα, 23-6-2015
Τηλ: 2410-255694                                                                                                             
Fax: 2410-255694                                                                                              Προς:
Email: elmelar@otenet.gr                                                                                 Σχολεία
                                                                                                                            ΜΜΕ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
«Μόλις λίγες ώρες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Οι ξένοι δυνάστες – δανειστές τροχίζουν τα μαχαίρια τους. Η κυβέρνηση υποτάσσεται στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και των ισχυρών του κεφαλαίου, ντόπιων και ξένων. Κάνει φύλλο και φτερό όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες για «κατάργηση των Μνημονίων με ένα νόμο», για επαναφορά της 13ης σύνταξης , κατάργηση ΕΝΦΙΑ καθώς και του αφορολόγητου ορίου κλπ. Αντ’ αυτού καταθέτει συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα, ύψους 8 δις ευρώ τα οποία θα κληθεί
να πληρώσει και πάλι ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου, οι απόμαχοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Νέοι φόροι, νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις – μέσω της αύξησης των εισφορών και των κρατήσεων, κατάργηση συντάξεων, είναι μόνο λίγα από τα μέτρα που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο δημόσιος πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι βγαίνουν στο σφυρί.
Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο για το λαό ότι, όποιος ισχυρίζεται πως μπορεί να εφαρμόσει φιλολαϊκή ή ακόμα και «αριστερή» πολιτική μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΔΝΤ στις συνθήκες όξυνσης και βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης, σπέρνει απλόχερα αυταπάτες με το λαό αφοπλισμένο στις αδηφάγες απαιτήσεις των δυναστών του εντός και εκτός των συνόρων. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δεν θα δουν καμία ουσιαστική ικανοποίηση των αιτημάτων τους αν και οι ίδιοι δεν ορθώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους.
Μπροστά στη νέα ζοφερή πραγματικότητα, στο νέο κοινωνικό οδοστρωτήρα που ανάβει τις μηχανές του, κάποιοι  προσπαθούν  να  αποκρύψουν το νέο Μνημόνιο που σε λίγα 24ωρα θα καθαρογραφεί. Αφού δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε χειροκροτητή της νέας συγκυβέρνησης, επιβάλλουν τώρα με τη σιωπή τους τη στάση αναμονής του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι προφανές ότι θέλουν να ροκανίσουν τον πολιτικό χρόνο. Οι – μέχρι χθες – κυβερνητικοί εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί δεν υπέγραφε συμφωνία με ΕΕ – ΔΝΤ, σήμερα την καταγγέλλουν για απαράδεκτη και βάρβαρη πολιτική στις πλάτες του λαού. Πάει πολύ οι – μέχρι χθες – θύτες, οι δήμιοι του λαού και των εργαζομένων να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να μιλούν στο όνομα των δικαιωμάτων των θυμάτων τους. Ουαί υμίν υποκριτές!
Να μην υπάρξει καμία αναμονή και καμία αυταπάτη. Η πραγματική διέξοδος για το λαό και τον τόπο βρίσκεται στον αποφασιστικό αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Για τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση όλων των εργασιακών και λαϊκών μας δικαιωμάτων. Δεν υποτασσόμαστε στο ρεαλισμό της αντικειμενικής κατάστασης. Να βάλουμε εδώ και τώρα μπροστά τις μηχανές των σωματείων. Όπλα μας οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, η διαδήλωση και η απεργία. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν. Όλοι μας θα κληθούμε να πάρουμε θέση. Ή στον κατήφορο της υποταγής και του αναχωρητισμού ή στον δρόμο του αποφασιστικού και ανυποχώρητου αγώνα!
Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:
·         Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.
·         Διαγραφή του χρέους σε σύγκρουση με την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους!
Καλούμε  την Ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στους εκβιασμούς, να μην δεχτεί ούτε ένα μέτρο λιτότητας στο όνομα ενός ληστρικού, άδικου χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός.
Καλούμε  σε  Γενική  Συνέλευση  την  Δευτέρα  29-06-15  και  ώρα  20:30 μμ  στο  6o  Γυμνάσιο

Για το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ                                                                                         ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου