Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;



Τελικά ισχύει το 1/10 ή το 1/5 στο ως προς τις προσλήψεις στα δημόσια σχολεία; Το παραπάνω είναι ένα ερώτημα που ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από τις δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ανάγκη ανατροπής του 1/10 ώστε να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ.
Ο υπ. Παιδείας δήλωσε σήμερα:
«Σήμερα κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημά μας για την άρση της αναλογίας 1 προς 10 για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει το «πράσινο φως», τότε το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει από το
ΑΣΕΠ να προκηρύξει στο τέλος του έτους ή το αργότερο ως τον Φεβρουάριο, διαγωνισμό για 10.000 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών (φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών)».
Ωστόσο, το 1/10 στην εκπαίδευση, που φυσικά ούτε αυτό έχει εφαρμοστεί, το αμφισβητεί η ΟΛΜΕ καθώς υποστήριξε ότι έχει έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας από το Μάρτιο του 2014 σύμφωνα με το οποίο στην εκπαίδευση ισχύει το 1/5.
Σε περίπτωση που ισχύει το 1/5 στις προσλήψεις στην εκπαίδευση τότε το Υπουργείο αναιρεί τον εαυτό του, αφού η πολιτική ηγεσία διατείνεται ότι ισχύει το 1/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου