Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Θ. Μαρκόπουλου στη Χρυσούπολη και ομιλία στη Νέα Καρβάλη

Την περιοχή της Χρυσούπολης και συγκεκριμένα την αγορά επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 29 Απριλίου 2014 ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, Γιάννη Θεοδώρου, Κατερίνα Λεπίδα-Μπακέα και Νίκο Χοτζούδη.

Οι υποψήφιοι της «Περιφερειακής Αναγέννησης» είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους κατοίκους της περιοχής και να διαπιστώσουν πως η απερχόμενη διοίκηση των κυρίων Α. Γιαννακίδη και Αρ. Γρανά, με την πλήρη απραξία της, «πέτυχε» να υποβαθμίσει το θεσμό της Περιφέρειας στα μάτια των πολιτών της Χρυσούπολης και του Δήμου Νέστου, οι οποίοι σχολίασαν δηκτικά την απουσία της διοίκησης της
Αντιπεριφέρειας από την περιοχή.

«Οι πολίτες έχουν μία εικόνα για την αιρετή Περιφέρεια και τον απερχόμενο περιφερειάρχη, η οποία προσιδιάζει στα παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά παλαιότερων δεκαετιών, διορισμένων νομαρχών, ή γραμματέων Υπουργείων, οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές μόνο για να κόβουν κορδέλες έργων, που δεν ήταν δικοί τους «καρποί» και για να διανέμουν ασύστολα παχιά λόγια και υποσχέσεις.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, «πέτυχε» να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ανάπτυξη της περιοχής του Νέστου και ολόκληρου του Νομού. Η τελευταία ελπίδα για την περιοχή είναι η εκλογή μιας νέας διοίκησης από την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης», δήλωσε ο Θ. Μαρκόπουλος.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συζήτησε με τους πολίτες και αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τη γεωργία της περιοχής. Τους ενημέρωσε για το πλαίσιο της διεκδίκησης που πρέπει να προβάλει με σθένος τα τοπικά και τα περιφερειακά θέματα.

Το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Καρβάλη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Νίκος Καρακεΐσογλου, το μέλος του τοπικού συμβουλίου, Νίκος Γκίκας, ο πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος και ακτών, Ηλίας Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αναστασία Ιωσηφίδου και Ηλίας Καλανταρίδης, καθώς και υποψήφιοι από τους περισσότερους συνδυασμούς του Δήμου Καβάλας.

Παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Κώστας Αντωνιάδης, Χρήστος Γάκης, Άννα Ζήκου, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Παναγιώτης Κοσμίδης, Τάσος Μεταξάς, Κώστας Παπαμερής, Βάσω Παπουτσή-Μήττα, Σωτήρης Πολάτογλου, Μαρία Σαραντόγλου και Νίκος Χοτζούδης.

Ο Θ. Μαρκόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις της «Περιφερειακής Αναγέννησης» για το Νομό Καβάλας και έδωσε έμφαση σε ζητήματα ανάπτυξης, περιβάλλοντος και σε άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας σημείωσε: «Πρόκειται για ανθρώπους που τους έχω χαρακτηρίσει «αντικαβαλιώτες» και αυτό το έχω κάνει για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί έχουν ψηφίσει, αν και εκπρόσωποι του Νομού Καβάλας, μία σειρά από αποφάσεις που στρέφονται κατά της Καβάλας και του Νομού. Αφήστε, δε, τις παραλείψεις εις βάρος της περιοχής μας.

Δεύτερον και χειρότερο, γιατί δεν έχουν κάνει τίποτε! Κανένα έργο για την Καβάλα, ενώ με περισσή υποκρισία χρησιμοποιούν την κρίση ως δικαιολογία για την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά τους.

Εγώ είμαι υπέρ της περιφερειακής συνείδησης και της συνεργασίας, αλλά δεν μπορώ να είμαι κατά της Καβάλας. Θα χαιρόμουν αν, παρά την απραξία και την αναποτελεσματικότητα τους, τολμούσαν κάτι να πουν απαντώντας σε όλα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου