Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Γεροντόπουλος: Είμαστε έτοιμοι να συντηρήσουμε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης

Τι είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, σχολιάζοντας την εκστρατεία συλλογής δωρεών που ξεκίνησε το μουσείο του Λούβρου για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης

Ως Εβρίτης, όπως είπε, που εκφράζει τον εαυτό του και τους συμπατριώτες του, απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος σχετικά με την εκστρατεία συλλογής δωρεών
ύψους ενός εκατομμυρίου που ξεκίνησε το μουσείο του Λούβρου για την συντήρηση και αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης.

"Aν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε" επισήμανε απαντώντας στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε σημερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες», ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος προσθέτοντας, ότι «η εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ' όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου