Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο Όνειρο στον Δήμο Παγγαίου

Χριστουγεννιάτικο Όνειρο στον Δήμο Παγγαίου
Την Τετάρτη άρχισε η εορταστική περίοδος των φετινών Χριστουγέννων για τον δήμο Παγγαίου με τον φωτισμό του δέντρου που παραδοσιακά εδώ και χρόνια βρίσκεται στην Ελευθερούπολη. Το παρόν έδωσαν μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, η μπάντα του δήμου και φυσικά την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης ανάβοντας τον εορταστικό διάκοσμο. Στο εξής ο δήμος εισέρχεται στην τελική ευθεία για ένα χριστουγεννιάτικο δεκαήμερο γεμάτο από εκδηλώσεις.
Όπως κατ’ επανάληψη δηλώνουν οι τοπικοαυτοδοικητικοί παράγοντες της Καβάλας, κανείς δε
φιλοδοξεί να αντιγράψει και ούτε φυσικά σκέφτεται να ανταγωνιστεί την Ονειρούπολη της γειτονικής Δράμας. Οι προσπάθειες δηλαδή και της διοίκησης του δήμου Παγγαίου, που άρχισαν από την περσινή χρονικά και αγκαλιάστηκαν άμεσα από τους πολίτες, στοχεύουν στην τοπική δημιουργία εορταστικού κλίματος και στην προσφορά ψυχαγωγίας προς το κοινό, ως αντίδοτο στα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας.
Η ουσιαστική αρχή του εορταστικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. Η «σκηνή» φιλοξενίας των εκδηλώσεων, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, βρίσκεται απέναντι από την Εθνική Τράπεζα Ελευθερουπόλεως. Παρόλα αυτά, σε όλη τη διαδρομή της κεντρικής οδού Φρίξου Παπαχρηστίδη θα υπάρχουν τοποθετημένα εορταστικά «στοιχεία» για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος μικρών και μεγάλων.
Ο εορτασμός θα απλωθεί και στα δημοτικά διαμερίσματα, με πρωτοβουλίες των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Για παράδειγμα τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ακροβούνι, ενώ εκδηλώσεις προγραμματίσθηκαν και για τα Δωμάτια. Το υψηλότερο κόστος των 10.000 ευρώ για το ταμείο του δήμου Παγγαίου αφορά στο τρενάκι και το λούνα παρκ, τα οποία και θα λειτουργήσουν δωρεάν για το κοινό από τις 20/12 έως τις 3/01 και ώρες 12:00π.μ. – 20:00μ.μ. στην πλατεία «ΠΛΑΤΑΝΟΣ» της Ελευθερούπολης. Ο συνολικός προϋπολογισμός που εγκρίθηκε από την κοινωφελή επιχείρηση φτάνει το ποσό των 19.000 ευρώ, αν και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι δε θα υπερβούν το όριο αφού έχουν εξασφαλίσει και χορηγούς για τη στήριξη του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου