Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το αμφίδρομο «Στέλιος Φιλιάγκος» έρχεται στη Θάσο

Το αμφίδρομο «Στέλιος Φιλιάγκος» έρχεται στη Θάσο
Το Λιμεναρχείο Καβάλας, αλλά κι άλλοι τοπικοί φορείς, ενημερώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Κώστας Μουσουρούλης. Με την απόφαση αυτή γίνεται γνωστό ότι δρομολογείται στη γραμμή της Κεραμωτής και στη γραμμή του Πρίνου το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος», φέρυ μπωτ αμφίδρομο, που προς το παρόν εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα.
Πρόκειται για απόφαση του σχετικά πρόσφατου συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Με την απόφαση αυτή το φέρυ μπωτ «Στέλιος Φιλιάγκος», θα βρίσκεται στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα από την 21η Νοεμβρίου του «12 μέχρι τις 30 Απριλίου του 2013. Από την πρωτομαγιά όμως του 2013 το
συγκεκριμένο πλοίο έρχεται στη Θάσο, για να εκτελεί δρομολόγια και στη γραμμή της Κεραμωτής και στη γραμμή του Πρίνου, μέχρι την 31η Οκτώβρη του 2013.
Η εταιρία ενδιαφέρονταν από πέρσι να στείλει το συγκεκριμένο αμφίδρομο φέρυ μπωτ της στις γραμμές της Θάσου. Πέρσι δεν κατάφερε να πάρει πράσινο φως από το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Φέτος πέτυχε το στόχο της. Έτσι η άφιξη ενός μεγάλου αμφίδρομου φέρυ μπωτ δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού, για την κρίσιμη περίοδο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού του 2013.
Τι δρομολόγια θα εκτελεί το συγκεκριμένο φέρυ μπωτ δε γνωρίζουμε. Άλλωστε τα δρομολόγια που ισχύουν λήγουν την 31η Μαρτίου καθώς από την 1η Απριλίου με νέα απόφαση το συμβούλιο θ΄ αποφασίσει για τα καινούρια δρομολόγια. Παρόλα αυτά ένα επιπλέον μεγάλο πλοίο οπωσδήποτε δημιουργεί αναστάτωση για τις υφιστάμενες εταιρίες, ελπίδες για τους διακινούμενους στη Θάσο ή και τους κατοίκους του νησιού, ότι όλα θ΄ αλλάξουν και θα είναι καλύτερα.
Για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 30 Απριλίου του 2013, το πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος» θα εκτελεί δρομολόγια που καθορίζονται από τη λιμενική αρχή του Πειραιά στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση δρομολογίων στις γραμμές τις Θάσου, να προσκομισθούν στο υπουργείο πέντε μέρες πριν την έναρξη των δρομολογίων αυτών τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά του σκάφους. Απόφαση θα πάρει σίγουρα και το λιμεναρχείο Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου