Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το ξανασκέφτεται ο Βενιζέλος;


Δεν είναι απόφαση είναι όμως μία σκέψη στο επιτελεία του Βενιζέλου: να μην είναι υποψήφιος στην προσεχή εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ!
Τι οδηγεί στην πρόταση αυτή;
-αν χάσει (και αυτή τη φορά) χάνεται. Τον Βενιζέλο δεν τον παίρνει να ηττηθεί σε νέα εσωκομματική αναμέτρηση. Δεν θα μπορέσει ποτέ να (ξανα)σηκώσει κεφάλι.
-δεν έχει σχηματίσει μία εσωκομματική παράταξη που θα έχει την πολιτική και αριθμητική πλειοψηφία, αν και έχει τ6ην σχετική πλειοψηφία.
-αντιμετωπίζει πρόβλημα σε εσωκομματικές συμμαχίες, όταν άλλοι (π.χ. Λοβέρδος) πάνε με πιο πλατιά πολιτικά σχήματα.
-στις προσεχείς εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν ότι θα τιμωρηθεί για το μνημόνιο. Γιατί να τιμωρηθεί και ο Βενιζέλος, όταν μπορεί να αποφύγει το μαρτύριο;

-ο υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει με μία οδυνηρή ήττα, άρα θα είναι καμένο χαρτί, καθώς αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εσωκομματική αμφισβήτηση πριν προλάβει να «ζεστάνει την καρέκλα».
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ούτε ότι δεν μπορεί ο Βενιζέλος να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, ίσως όμως δείχνουν κάποια ηττοπάθεια, που εμφανίζεται μετά από όσα έγιναν στο Πολιτικό και το Εθνικό Συμβούλιο.
Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ποιος συνεργάτης θα τολμήσει να το πει στον Βενιζέλο και πως θα αποφευχθεί η λιποταξία το στρατόπεδό του. Γι’ αυτό το γράφουμε και μεις, μήπως διευκολύνουμε την κατάσταση στο επιτελείο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου