Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το αγωνιώδες ραντεβού (στη σουίτα) για να πειστεί ο Ηγεμών να αποχωρήσει τώρα Το αγωνιώδες ραντεβού (στη σουίτα) για να πειστεί ο Ηγεμών να αποχωρήσει τώρα



Η... ανταρσία του «υπάρχου» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέποντας τον «καπετάνιο» του Τιτανικού (ΠΑΣΟΚ) Γιώργο Παπανδρέου να ετοιμάζεται να τον... ρίξει στα «ψάρια», αποφάσισε να δείξει τα δόντια του. Χθες ανάγκασε τον κ. Παπανδρέου να σηκώσει το τηλέφωνο και να τον καλέσει στη σουίτα που είχε νοικιάσει το ΠΑΣΟΚ για τον... μεγάλο αρχηγό.

Εκεί οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος είχαν ένα ακόμη... καυτό τετ α τετ, σε μια προσπάθεια του αντιπροέδρου να πιέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να τον πείσει να φύγει το γρηγορότερο για να αναλάβει εκείνος.

 Μάλιστα, το τελευταίο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ήταν ότι «ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει κανένα χατίρι στο ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI και της υπογραφής της δανειακής σύμβασης θα ζητήσει να γίνουν εκλογές αμέσως». Συμπέρασμα, πρέπει να επισπεύσουμε τη διαδικασία και να πάμε σε εκλογές το συντομότερο, έστω και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οταν ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος τον Μάρτιο, αναρωτήθηκε με νόημα «τι σημαίνει αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» Οταν δε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, είπε ότι «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή», κανείς δεν κατάλαβε αν εννοούσε τη δική του ή τη δική τους. Για τη δική του θέση, πάντως, εκτίμησε ότι σήμερα τον στηρίζουν όσο ποτέ να παραμείνει σε αυτήν... διακομματικά.

Μάλιστα, συνεργάτες του άρχιζαν να διαρρέουν ημερομηνίες εντός του Φεβρουαρίου, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχει το πλεονέκτημα της διαδοχής εκείνος. Η πρεμούρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών είναι τέτοια -μια και φοβάται ότι μπορεί το τρένο της διαδοχής να περάσει για άλλη μια φορά μπροστά του, χωρίς να ανέβει στη θέση του μηχανοδηγού ο ίδιος- που, την ώρα που οι Ελληνες αγωνιούσαν για τα σενάρια χρεοκοπίας, εκείνος αφιέρωνε πάνω από 10 ώρες να ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ! Γι’ αυτό και οι βενιζελικοί συνέχισαν να ζητούν εδώ και τώρα ανάδειξη νέου αρχηγού. «Αμεση εκλογή ισχυρής ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ» ζήτησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η Τόνια Αντωνίου, ενώ τις επιφυλάξεις του ότι θα σωθεί το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. «Παραλυτικό χρονοδιάγραμμα» χαρακτήρισε αυτό του Μαρτίου η Σοφία Γιαννακά. «Η αλλαγή ηγεσίας έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον αρχές ή μέσα Φεβρουαρίου» προσέθεσε.

Επισήμως, ο Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα κρίσιμα θέματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (που περιέχει πολλές και δύσκολες διατάξεις, π.χ. φορτηγά, δικηγορικές εταιρίες κ.ά.) και την έλευση της τρόικας έως τιςδιαπραγματεύσεις για το PSI και τη δανειακή σύμβαση. «Τέλειωσαν τα ψέματα. Τώρα αρχίζουν τα σοβαρά θέματα» είπε, ζητώντας ειλικρινή στήριξη από την Κ.Ο. και τους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου