Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Mehmet Ali Birand σε ρόλο Κασσάνδρας: «Το ΡΚΚ τον χειμώνα θα χτυπήσει τις πόλεις»



Σε μια σημαντική πρόβλεψη προέβη ο Τούρκος Δημοσιογράφος Mehmet Ali Birand.Ισχυρίστηκε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα PKK δεν θα σταματήσει την στρατιωτική του δράση κατά την διάρκεια του χειμώνα  και θα επιτεθεί σε τουρκικές πόλεις (αυτό έχει επισημανθεί σε παλαιότερο άρθρο μας λόγω της αλλαγής της στρατηγικής του PKK).
Οι λόγοι κατά τον Τούρκο δημοσιογράφο είναι ότι πρώτον το PKK θέλει  να στείλει το μήνυμα ότι «είμαι ενεργό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα και μπορώ να επιτεθώ οπουδήποτε και  οποτεδήποτε."
Με αυτό τον τρόπο  θέλει να αποδείξει την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης του και να ξεσηκώσει και το αντικυβερνητικό  συναίσθημα εντός της τουρκικής κοινής γνώμης. (Είναι που θεωρούσε αδιανόητο το PKK να προκαλέσει λαική εξέγερση)
Ο πραγματικός λόγος είναι διαφορετικό ότι  το PKK λειτουργεί ως  υπεργολάβος χωρών με τις οποίες η Τουρκία έχει διαφορές ,Εφοδιάζεται με χρήματα, όπλα και πληροφορίες από αυτές και πιο συγκεκριμένα απο το καθεστώς  καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις, διότι οι χώρες αυτές στη συνέχεια θα πουν δεν σας παρέχουμε  όλα αυτά  τα αναγκαία για τον αγώνα σας μόνο για να δραστηριοποιείστε στρατιωτικά 6 μήνες και 6 μήνες να είστε σε αργία. "Με λίγα λόγια, όσο ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται, τόσο και  η στρατιωτική δράση του ΡΚΚ θα συνεχίζεται.
(EMRE AKÖZ SABAH-Todays Zaman)

"Το PKK θα χτυπήσει πόλεις της Τουρκίας"

Με τον τίτλο «Το ΡΚΚ τον χειμώνα θα χτυπήσει τις πόλεις»  η τουρκική εφημερίδα Τaraf αποδίδει το νόημα των δηλώσεων του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου  Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στην συνεργάτιδα της εφημερίδας Νεσέ Ντουζέλ. Ο κ. Μπιράντ είπε συγκεκριμένα: «  Οι επιθέσεις του ΡΚΚ δεν θα λήξουν όπως άλλοτε, τον χειμώνα. Το ΡΚΚ θα έρθει στις πόλεις μέχρι να λιώσουν τα χιόνια . Υπάρχουν πολλοί στόχοι που θα χτυπήσει. Τα εμπορικά κέντρα , οι αγορές , οι πολυκατοικίες κτλ. Το ΡΚΚ με την νέα του στρατηγική θα ενοχλήσει την Τουρκία και τον χειμώνα. Ο Οτζαλάν δεν θέλησε τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο. Το Καντίλ τον θέλησε. Ο Οτζαλάν έφθασε στο σημείο να πει « Αντε , σκοτώστε, επιτεθείτε , να δούμε θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε τίποτα;» . Η δουλειά πια έχει φθάσει στο σημείο που  λέει 'να δούμε ο δικός μου τρόπος είναι σωστός ή ο δικός σου;'
Από την άλλη- συνέχισε -  περισσότερο από ένα Τουρκο-κουρδικό πόλεμο , αυξήθηκε η πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ των Κούρδων και αυτό επειδή οι Κούρδοι διχάστηκαν. Ένα μέρος των Κούρδων λέει 'δεν θέλω το ΡΚΚ'. Από την άλλη το ΡΚΚ επιθυμεί μια κοινωνία που θα διοικεί το ίδιο πάνω σε κάποια συγκεκριμένα εδάφη. Δεν νομίζω ότι θα τελειώσει το θέμα του ΡΚΚ και ότι θα επιλυθεί τελείως το Κουρδικό, διότι αυτά είναι τέτοιου είδους προβλήματα που λύνεις την μία όψη τους αλλά αμέσως σου προκύπτει κάποια άλλη». 
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου