Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ καλεί η ΑΔΕΔΥ

Προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο στις 18:00, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εφεδρεία, την συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, απηύθυνε η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Για το επόμενο διάστημα η ΑΔΕΔΥ οργανώνει νέα γενική απεργία σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ ενώ θα στηρίξει κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και θα συμμετάσχει με στάσεις εργασίας στην κινητοποίηση της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου.
Όπως υπογράμμισαν τα μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν
και εντείνουν τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας με τα νέα, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα.
Μάλιστα κατήγγειλαν «ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης» του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό «να δοθεί βορά η δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα».
Στην ομιλία τους επεσήμαναν επίσης την ανάγκη να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα «από τους έχοντες και κατέχοντες» και όχι από τα μόνιμα «υποζύγια», τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Τέλος, στηλίτευσαν τις ευθύνες της τρόικας και τη στάση της Γερμανίας για τις «αναποτελεσματικές, αντιαναπτυξιακές, νεοφιλελεύθερες» πολιτικές λιτότητας στη χώρα μας και στην Ευρώπη, που εντείνουν την ύφεση και την ανεργία, ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό νότο και υποστήριξαν ότι χωρίς θεσμικές αλλαγές στην Ε.Ε. τίθεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης, οι κοινωνίες, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το κοινό νόμισμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου