Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

e-eggrafes 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις σε όλες τις τάξεις δημοσίων λυκείων και ΕΠΑΛ

 


Ηλεκτρονικά θα πρέπει και φέτος οι γονείς να κάνουν τις εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών και τις μετεγγραφές των μαθητών σε όλες τις τάξεις των δημόσιων Λυκείων και των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2023-24.

Δείτε πως θα κάνετε αίτηση για εγγραφές στο Λύκειο και πως θα δείτε αν ολοκληρώθηκε. Όλα αυτά θα γίνουν μέσω το e eggrafes.

Μπορεί να γίνει η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση αλλά και η διαγραφή τους στην πλατφόρμα του gov για τις εγγραφές στο Λύκειο.

e-eggrafes 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα  για αιτήσεις

Αν είστε γονιός μαθητή ή μαθήτριας και θέλετε να κάνετε εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και δεν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση κατά τις προηγούμενες περιόδους λειτουργίας της εφαρμογής «e-εγγραφές», μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το σχολικό έτος, ανεξάρτητα από το σχολείο τελευταίας φοίτησης.

Αίτηση για εγγραφές στα Λύκεια γίνεται για όσους φοιτούν στην Γ Γυμνασίου και θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου.

Στην πλατφόρμα e-eggrafes.minedu.gov.gr, μπορούν να κάνουν ανανέωση όσοι μαθητές Λυκείου περάσουν στην επόμενη τάξη ή αλλάξουν σχολείο. Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TaxisΝet.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές είναι ανενεργή μέχρι την έναρξη της διαδικασίας υποβολής νέων αιτήσεων εγγραφής, μετεγγραφής και ανανέωσης εγγραφής σε ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ και Π.ΕΠΑ.Λ..

Η πλατφόρμα e-eggrafes.minedu.gov.gr ανοίγει λίγο πριν την λήξη των μαθημάτων στα σχολεία.

Για την ημερομηνία ενεργοποίησης της εφαρμογής για την υποβολή νέων ηλεκτρονικών αιτήσεων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στην e-eggrafes.minedu.gov.gr, όταν κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2023.

Για εγγραφές στο Λύκειο κάνετε κλικ σε αυτή την πλατφόρμα και η διαδικασία είναι εύκολη για όλους τους γονείς.

Πώς θα κάνετε εγγραφή στο e eggrafes;

Θα πρέπει να ξέρετε την ακριβή ημερομηνία γέννησης του μαθητή η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Απαραίτητος είναι και ο αριθμός μητρώου μαθητή ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο και μπορείτε να τον βρείτε και στην ενημέρωση προόδου.

Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητών εμφανίζονται μέσω της επιλογής «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά μετά την είσοδο μέσω TAXIS) και θα είναι ορατά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε περίπτωση που δεν βρέθηκε μαθητής στο πληροφοριακό σύστημα του σχολείου (myschool) με τα στοιχεία που δώσατε, προσπαθήστε ξανά, αφού πρώτα ελέγξετε τον αριθμό μητρώου, το σχολείο τελευταίας φοίτησης, και την ημερομηνία γέννησης.

Θα ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησης εγγραφής σας σε ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής από την εφαρμογή ή τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου