Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Αποτέλεσμα λήψης απολυτηρίου και πτυχίου για τους μαθητές της Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και αποτέλεσμα λήψης πτυχίου για τους απόφοιτους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023

 
ΘΕΜΑ: «Αποτέλεσμα λήψης απολυτηρίου και πτυχίου για τους μαθητές της Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και αποτέλεσμα λήψης πτυχίου για τους απόφοιτους που υπέβαλαν  Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023».

Προκειμένου να ενημερωθεί η βάση δεδομένων της Υπηρεσίας μας για τους μαθητές των  Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων  µε το αποτέλεσμα της λήψης ή όχι του  απολυτηρίου, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε στο πληροφοριακό σύστημα MySchool τις εξής  διαδικασίες: 

α) Τελική Επίδοση (Γενικά Αποτελέσματα) και
β) Ενημέρωση αριθμού πρωτοκόλλου (Τίτλος Εξόδου – Απολυτήριο).

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την με αρ.πρωτ. Φ.152/147494/Α5/28-11-2022  εγκύκλιο, δικαίωμα για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν όσοι μαθητές έλαβαν απολυτήριο και πτυχίο, συνεπώς θα χρειαστεί να ενημερώσετε στο πληροφοριακό σύστημα MySchool,  προκειμένου να ενημερωθεί η βάση δεδομένων της Υπηρεσίας μας, τις εξής διαδικασίες: 

α) Τελική Επίδοση (Πτυχιακές Εξετάσεις – Γενικά Αποτελέσματα) και
β) Ενημέρωση αριθμού πρωτοκόλλου (Τίτλος Εξόδου – Πτυχίο).


Βάσει της ανωτέρω εγκυκλίου, αναφέρεται ότι θα πρέπει να ληφθεί το αποτέλεσμα κτήσης  πτυχίου στην ειδικότητα που επιλέχθηκε κατά την υποβολή της  Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023 και για τους απόφοιτους, καθώς είναι  προαπαιτούμενο για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οπότε στο πληροφοριακό  σύστημα MySchool στην Αίτηση – Δήλωση του Υποψηφίου, για την κατηγορία «Απόφοιτος- Υποψήφιος»,  να ελεγχθεί το πεδίο «Ο Υποψήφιος κατέχει πτυχίο στον Τομέα της ειδικότητας που θα αιτηθεί» για  όσους απόφοιτους είχε καταχωρηθεί το «ΟΧΙ» και να ενημερωθεί το «ΝΑΙ» για αυτούς που πλέον  κατέχουν το πτυχίο της ειδικότητας που είχαν αιτηθεί. Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται κωδικός για την  επαναπαραλαβή για να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη πληροφορία. Για τυχόν τεχνική υποστήριξη στο  πλαίσιο ενημέρωσης της αίτησης υποψηφίου μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο helpdesk της  πλατφόρμας του myschool.  
 
Επισημαίνεται, ότι οι εν λόγω ενέργειες που αναφέρθηκαν συνολικά παραπάνω πρέπει να έχουν  ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την  Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, αφού  συγκεντρωθούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα απόλυσης των μαθητών, θα σας αποσταλούν  ηλεκτρονικές μηχανογραφικές καταστάσεις µε τα σχετικά στοιχεία προς επιβεβαίωση εντός του πρώτου  δεκαπενθημέρου του Ιουλίου.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου