Κυριακή 23 Απριλίου 2023

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: Η ΟΛΜΕ ζητά την αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης

Η ΟΛΜΕ ζητά την αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης

 

  Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 21/4 αποφάσισε ομόφωνα μετά από συνθετική πρόταση των Παρατάξεων (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ) την άμεση παρέμβασή της για την αναστολή κάθε ενέργειας που αφορά την αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων, θεωρώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει παραβίαση των σχετικών διατάξεων που αφορούν την εκλογική διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν κατά την προεκλογική περίοδο δόκιμοι δημόσιοι υπάλληλοι να υποστούν οποιαδήποτε αξιολογική κρίση που θα οδηγούσε σε κύρια υπηρεσιακή μεταβολή τους.

  Αποφασίστηκε η άμεση επικοινωνία της ΟΛΜΕ με τις υπηρεσιακές υπουργούς Εσωτερικών- Παιδείας. Εάν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στην αποστολή σχετικών επιστολών προς τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά- κοινοβουλευτικά κόμματα. Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τις νομικές ενέργειες που έχουν αναληφθεί μετά τις αποφάσεις Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης που ανακαλούν σχετικές αποφάσεις μονιμοποίησης εκπαιδευτικών που έχουν διοριστεί το 2020. Επίσης κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να: α) υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση στις 10/5, ημέρα εξετάσεων της PISA, με διευκολυντική στάση εργασίας και μετά από σχετική συνεννόηση με τη ΔΟΕ

Β) πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2/5, έτσι ώστε να επανεκτιμηθεί η όλη κατάσταση και να προγραμματιστούν οι επόμενες αγωνιστικές δράσεις. Είχε κατατεθεί η πρόταση για κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

 

Θ. Τσούχλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου