Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Βγαίνουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών

 

Εν αναμονή βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας, καθώς έρχονται σε εύλογο χρονικό διάστημα οι νέοι πίνακες αναπληρωτών, από τους οποίους θα προσληφθούν πάνω από 40.000 εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, ενώ θα ισχύουν για μόνιμους διορισμούς για την επόμενη διετία (2024 και 2025).

Όπως υποστηρίζουν εκπαιδευτικοί, ο αριθμός των αναπληρωτών είναι σχεδόν παρόμοιος με πέρυσι, αλλά την ίδια στιγμή καλούν την εκπαιδευτική ηγεσία τη χώρας να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις μέσω μόνιμων διορισμών π προτού χτυπήσει το σχολικό κουδούνι.

«Πρέπει να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί, ώστε να αναπνεύσει αναπνεύσει ο χώρος της εκπαίδευσης», λένε.

Ειδικότερα, οι προκηρύξεις για τη γενική εκπαίδευση έλαβαν την περασμένη Τετάρτη την κατά τον νόμο απαιτούμενη έγκριση του ΥΠΑΙΘ και το ΑΣΕΠ τις έστειλε προχθές Πέμπτη στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Με αυτόν τον τρόπο, επισημοποιείται η στάση της κυβέρνησης να δώσει μια "ισχυρή ένεση" στον εκπαίδευσης μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, «θα μεσολαβήσει ένας αγώνας δρόμου μεταξύ Τυπογραφείου, ΑΣΕΠ και Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, και σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε την ημερομηνία ΦΕΚ και συνεπώς την ημέρα που θα αρχίσουν οι ανάγκες»  (και θα λήξουν) οι αιτήσεις».

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν στη διάθεσή τους για τις αιτήσεις τρεις εβδομάδες.

Από τους νέους πίνακες θα προσληφθούν πάνω από 40.000 αναπληρωτές το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ θα ισχύουν για μόνιμους διορισμούς για την επόμενη διετία (2024 και 2025).

Επίσης, αγώνας δρόμου γίνεται από τους αναπληρωτές για να προλάβουν τους Πίνακες της Ειδικής Αγωγής και να έχουν τελειώσει τα σεμινάριά τους, καθώς τέτοια εποχή του χρόνου θα πρέπει να ξανακαταθέσουν τα χαρτιά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου