Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Θεόδωρος Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε: Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

 

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

 

  Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους (15/4) οι Παρεμβάσεις Δ.Ε. συνεχίζουν την πολιτική της απαξίωσης και μείωσης του κύρους του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Παράλληλα κατηγορούν το προεδρείο της πρόσφατης Γ.Σ. των Προέδρων για σειρά παράτυπων και αντιδημοκρατικών ενεργειών. Όλα αυτά θα απαντηθούν σύντομα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, καθώς και στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας στις αρχές Ιουλίου. Οφείλουμε όμως να αποκαταστήσουμε την αλήθεια όσον αφορά τα πραγματικά αποτελέσματα της Γ.Σ. Την γνωρίζουν, συνεχίζουν όμως να μην την αποδέχονται.

  Συγκεκριμένα με παρούσες 72 ΕΛΜΕ ψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ. Όταν όμως τέθηκε η πρόταση των Παρεμβάσεων είχαν αποχωρήσει 4 ΕΛΜΕ, οι οποίες είχαν υποστηρίξει την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Το 51% λοιπόν που διατυμπανίζουν ουσιαστικά δεν είναι πραγματικό. Επίσης δείχνουν να λησμονούν πως εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων (ασθένειες, οικονομικά προβλήματα, καιρικά φαινόμενα) ορισμένες ΕΛΜΕ ήταν απούσες, είχαν όμως αποστείλει γραπτά τις αποφάσεις τους και με μεγάλη πλειοψηφία είχαν ταχθεί υπέρ της εισήγησης των τριών Παρατάξεων (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ). Το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύει πως η ανωτέρω πρόταση έλαβε ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το 50%. Το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό. Σε στιγμές δύσκολες που επιβάλλεται η απόλυτη ενότητα οι Παρεμβάσεις συνεχίζουν τον καταγγελτικό τους λόγο και εισηγούνται θέσεις που έχουν απορριφθεί από τις τρεις τελευταίες Γ.Σ. των Προέδρων.

  Μαζική συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, ανασύνταξη των δυνάμεών μας, προβολή στον κλάδο και στην κοινωνία των δίκαιων αιτημάτων μας, αγωνιστικές και στοχευμένες δράσεις. Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν σε ένα Συνέδριο ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου και σύγκλισης όπου είναι δυνατόν, έτσι ώστε η ΟΛΜΕ να συνεχίσει με νέες δυνάμεις τον αγώνα της για την προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των σκληρά μαχόμενων λειτουργών της. Ας αποφύγουμε λοιπόν τις ακρότητες και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις. Οι κριτές μας, το σύνολο δηλαδή των συναδέλφων μας έχει τον τελευταίο λόγο.

 

Θ. Τσούχλος

Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου