Την Πέμπτη 14/4 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Υφυπουργού κ. Ζ. Μακρή και του Γ.Γ. Αλεξ. Κόπτση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μετά από δύο σχετικές επιστολές (15/3 και 29/3).
Τέθηκαν τα εξής θέματα:
1. Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
2. Μείωση της ύλης και αναστολή της τράπεζας θεμάτων. Επισημάνθηκε πως είναι πάνδημο το αίτημα αυτό από το σύνολο των συναδέλφων που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.
3. Τα προβλήματα που δημιουργεί η ΕΒΕ, η ανάγκη για βελτιώσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι ανισότητες που δημιουργούνται με την ισοτιμία ΑΕΙ- «κολλεγίων»
4. Μη εφαρμογή φέτος της Ελληνικής «PISA»
5. Άμεσοι διορισμοί, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην Εκπαίδευση
6. Άνοιγμα πινάκων Ειδικής Αγωγής
7. Εργασιακές συνθήκες και επαγγελματική εξουθένωση
8. Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών
9. Αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία.
Παραδείγματα παραβατικής συμπεριφοράς εναντίον συναδέλφων
(Μενίδι- Αιγάλεω- Δραπετσώνα)
10. Συνέχιση χορήγησης διαγνωστικών τεστ μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν κρούσματα εξαιτίας των ασυμπτωματικών ή αυτών που έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα. Ζητήθηκε να υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και ισχυρή παρότρυνση από το ΥΠΑΙΘ να αξιοποιηθεί το εναπομείναν ένα τεστ. Εάν δεν συνεχιστεί η χορήγηση, το κόστος των αναγκαστικών τεστ θα μεταφερθεί στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
11. Ριζικές αλλαγές στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που αναγκάζει συναδέλφους που υπάγονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου να διδάσκουν. Με τον τρόπο αυτό αναιρούνται περιπτώσεις ασθενειών και καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την ένταξή τους σε αυτές. Παράλληλα η χορήγηση των αδειών καθίσταται πιο γραφειοκρατικός και δυσλειτουργικός.
12. Ύπαρξη πολλών αντιδράσεων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια, καθώς οι μαθητές θα κληθούν να δώσουν επτά μαθήματα σε έξι ημέρες
13. Στήριξη στην κινητοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών τη Μ. Δευτέρα (18/4) με αίτημα την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής
14. Να μην μετατραπεί σε Πειραματικό το 26ο Γυμνάσιο Αθηνών. Τη θέση αυτή στηρίζει ο Δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, οι έξι ΕΛΜΕ της Αθήνας και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
15. Διόρθωση της παράλειψης για την προσμέτρηση διπλών μορίων των συναδέλφων που υπηρέτησαν σε σχολικές μονάδες κατηγορίας μοριοδότησης ΙΓ
16. Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στις Επιτροπές για τα νέα προγράμματα σπουδών, τα βιβλία, τις υπηρεσιακές μεταβολές
17. Συμπερίληψη των μουσικών ΤΕ 16 στους επόμενους διορισμούς
18. Διαφωνία με τις επικείμενες συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων, αλλά και των Ξενόγλωσσων των Φιλοσοφικών Σχολών
19. Αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον εξοβελισμό των Κοινωνικών- Πολιτικών- Νομικών Επιστημών, της Καλλιτεχνικής Παιδείας, των Ιταλικών, αλλά και την απομείωση άλλων μαθημάτων
20. Εκ νέου απαλλαγές στα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ, συνδικαλιστική άδεια την ημέρα των εκλογών για το Συνέδριο.
Αρνητικές οι απαντήσεις στις προτάσεις της ΟΛΜΕ για τη μείωση της ύλης, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, την «PISA», τα διαγνωστικά τεστ, τους νεοδιόριστους.
Όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς δηλώθηκε πως πιθανόν να πραγματοποιηθούν με τον υπάρχοντα νόμο ενώ παράλληλα προετοιμάζεται ένας νέος, ο οποίος θα είναι καλύτερος και πλέον αξιοκρατικός.
Επίσης θα υπάρξει άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής περί τον Αύγουστο.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρξει ενημέρωση της Υπουργού, καθώς και το αίτημα για συνάντηση κοινής Επιτροπής ΟΛΜΕ- ΔΟΕ- Νεοδιόριστων με την κ. Κεραμέως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου