Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Σχολικές εκδρομές με μέτρα προστασίας

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι σχολικές εκδρομές, ύστερα από την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Οι μαθητές θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε μονοήμερες σχολικές εκδρομές, περιπάτους, διδακτικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις, ενώ από 1 ης Μαρτίου μπορούν να πραγματοποιούνται και πολυήμερες εκδρομές. Ειδικότερα για εκδρομές που δεν περιλαμβάνουν διανυκτέρευση, δεν προβλέπεται επιπλέον διενέργεια τεστ, εκτός αυτών που ορίζονται εβδομαδιαίως. Στα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπεται αυτές οι εκδρομές να πραγματοποιούνται ανά τμήμα και όχι ανά τάξη.

Για οποιαδήποτε εκδρομή, με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση, όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και μη, πρέπει να έχουν διενεργήσει ένα rapid ή PCR τεστ εντός 48 ωρών πριν την αναχώρηση τους. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα τηρούν το πρόγραμμα διενέργειας των self tests που πρέπει να καταχωρίζονται στην πλατφόρμα κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Για τους μαθητές έως και 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι ελεύθερη η είσοδος σε μαγαζιά εστίασης και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Δύναται να προσκομίσουν για την είσοδό τους το αρνητικό αποτέλεσμα του self test τους. Οι εκπαιδευτικοί που θα είναι συνοδοί στην εκδρομή θα πρέπει να διεξάγουν ένα rapid ή PCR τεστ πριν την αναχώρηση. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί πραγματοποιούν δύο self tests την εβδομάδα, ενώ οι ανεμβολίαστοι δύο rapid tests την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, δεν προβλέπεται η απαγόρευση της δυνατότητας ενός ανεμβολίαστου εκπαιδευτικού να είναι συνοδός σε εκδρομή, όμως υπενθυμίζεται ότι δεν είναι δυνατή π είσοδός του στην εστίαση ή σε ψυχαγωγικές επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και σινεμά.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου