Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών

 

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Μάλιστα, το υπουργείο έχει αποστείλει εγκύκλιο με την οποία ζητά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα λειτουργικά κενά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για πρόσληψη αναπληρωτών στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 35.000 αναπληρωτές στις δύο πρώτες φάσεις, καθώς και 1 1.700 μόνιμοι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν φέτος στις τάξεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών, τα κενά ανέρχονται σε 6.000 και εντοπίζονται ακόμη και στα σχολεία των μεγάλων πόλεων. Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, διαψεύδει τα στοιχεία αυτά και κάνει λόγο για πολύ μικρότερο αριθμό κενών, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι σε έναν βαθμό οφείλεται στον αυξημένο αριθμό αδειών που έχουν υποβάλει οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα, το υπουργείο έχει προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, όπου «στο 90% των περιπτώσεων αφορά σχολεία στην περιφέρεια και ολιγομελή τμήματα», που μετά τη σύμπτυξή τους ο αριθμός μαθητών δεν θα ξεπερνά τον προβλεπόμενο. Για το θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών και των συγχωνεύσεων εμφανίστηκε καθησυχαστικός ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι «πρόθεση όλων είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό».

Εύη Πανταζοπούλου

POLITICAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου