Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Οικονόμου σε ΔΟΕ: Δεν ανεχόμαστε κουτοπονηριές – Ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοσθεί

 

Κατηγορηματικός υπέρ της εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση εμφανίσθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κοφτά και αυστηρά, κατήγγειλε τη συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών ότι κινείται με «κουτοπονηριά».

Αναφερόμενος στα «φασόν» τυποποιημένα κείμενα αξιολόγησης που προώθησαν μέλη της ΔΟΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί την ακύρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι ήδη, πάνω από 8.300 σχολεία έχουν προχωρήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στη «στροφή των νέων στα δημόσια ΙΕΚ» και έκανε λόγο για «δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης». «Αποδεικνύεται ότι οι απόφοιτοι λυκείου στρέφονται στην επαγγελματική κατάρτιση και θέλουν γνώση για επαγγεματική αποκατάσταση», είπε.

Σημείωσε, επίσης, σε ότι αφορά στα κενά εκπαιδευτικών που έχουν διαπιστωθεί στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι είχαν δοθεί 1.000 άδειες, ενώ τώρα είναι πάνω από 3.000, για τις οποίες, ωστόσο, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί τις δικαιούνται.

Η κάλυψη των κενών σημείωσε ο κ. Οικονόμου αντιμετωπίζεται με την πρόσληψη αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι έχουν δρομολογηθεί 5.500 προσλήψεις, ενώ την Παρασκευή ξεκίνησε η διαδικασία για 2.000 αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου