Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Με email οι βαθμοί των μαθητών

 


Ηλεκτρονικά η αποστολή των βαθμών στους μαθητές όλων των βαθμίδων

Στην ηλεκτρονική αποστολή των βαθμολογιών

στους μαθητές των σχολείων θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς ολοκληρώνεται το τρίμηνο για τα Δημοτικά σχολεία και το τετράμηνο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη

είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων, καθώς ακολουθούν οι διακοπές των γιορτών.

Τα μαθήματα σύμφωνα με τις προσδοκίες του Υπουργείου θα αρχίσουν ξανά στις 8 Ιανουαρίου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

ορίζει ότι η επίδοση των βαθµών προς τους μαθητές θα πραγματοποιηθεί µέσω e-mail, καθώς δεν είναι επιτρεπτή η παρουσία των γονέων και των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές,

οι σύλλογοι διδασκόντων θα πρέπει να έχουν συνεδριάσει και να έχουν εκδώσει βαθμούς για την επίδοση των μαθητών τους στα μαθήματα τους οποίους θα γνωστοποιήσουν μέσω e-mail στους γονείς.

Τις επόμενες ημέρες δηλαδή, οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν για τον έλεγχο των e-mail τους όπου θα τους σταλούν οι έλεγχοι προόδου.

Με τον ίδιο τρόπο, μέσω e-mail δηλαδή,

θα σταλούν οι βαθμολογίες τετραμήνου και από τους συλλόγους καθηγητών των μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στα τέλη Ιανουαρίου σε περίπτωση που δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δάσκαλοι και καθηγητές

θα αποστείλουν τις βαθμολογίες στους γονείς µέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έκλεισαν στις 9 Νοεμβρίου ενώ τα Δημοτικά Σχολεία είναι κλειστά από 16 Νοεμβρίου και τα μαθήματα διεξάγονται διαδικτυακά.

Με μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

δεν θα μπορούσαν οι βαθμολογίες να αποτελέσουν εξαίρεση.

Έτσι το υπουργείο Παιδείας πριν µερικές ηµέρες έδωσε κατευθύνσεις στους διευθυντές για το πώς θα αποστείλουν τις βαθμολογίες στους γονείς των μαθητών.

Ψηφιακή ενημέρωση γονέων

Βέβαια οι γονείς θα μπορούν να έχουν µια πληρέστερη ενημέρωση από τους δασκάλους για τη συνολική επίδοση και παρουσία των παιδιών τους µέσα από ραντεβού που θα κλείσουν. Αυτές επικοινωνίες για την αναλυτικότερη ενημέρωση του γονέα μπορούν να γίνουν µέσω του τηλεφώνου, αλλά και ψηφιακά, όπως από την εφαρμογή webex

Έχουν οι εκπαιδευτικοί εικόνα για να αξιολογήσουν τους μαθητές;

Με τα μαθήματα να έχουν ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν 2 μήνες περίπου να σχηματίσουν εικόνα από τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών τους στην τάξη.  Υπάρχει πρόβλημα στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές προσλήφθηκαν τέλος Οκτωβρίου και δεν έχουν άποψη για την επίδοση των μαθητών.

Το νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου τους καλύπτει για την μη απόδοση βαθμολογίας και μπορούν να την επικαλεστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου