Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


ΑΡΚΕΤΑ γκρίζα σημεία υπάρχουν ακόμα στο διάλογο του υπουργείου Παιδείας µε τους πρυτάνεις σχετικά µε τη σύσταση σώματος ασφαλείας στα ΑΕΙ. Ενώ στο σύνολό τους οι διοικήσεις των πανεπιστημίων αναγνωρίζουν την ανάγκη για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην προστασία, φύλαξη και ασφάλεια των Ιδρυμάτων, διατυπώθηκαν αρκετές διαφορετικές απόψεις σχετικά µε το χαρακτήρα και τη διοικητική ένταξη του σώματος πανεπιστημιακής φύλαξης.

 

Ένα µέρος της Συνόδου, αλλά και η Ομοσπονδία των µελών ∆ΕΠ έχουν ζητήσει να υπάγεται το σώµα που θα συσταθεί στον πρύτανη, να έχει λάβει κατάλληλη εκπαίδευση, ακόμα και η πρόσληψη να γίνει µέσω ΑΣΕΠ. Στη συζήτηση που είχαν οι πρυτάνεις µε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν µπορεί κάποιος πλην του επικεφαλής της Αστυνομίας να δώσει εντολή στους αστυνομικούς.

 

Σημείο τριβής

 

Ο διάλογος συνεχίζεται για το συγκεκριμένο σημείο τριβής, µε τους πρυτάνεις να αναμένουν την τελική γραπτή εξειδίκευση της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου ως προς τα ζητήματα ασφάλειας και φύλαξης. Αντίθετα, στο σχεδιασµό του υπουργείου Παιδείας για ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια, η πλειοψηφία των µελών της Συνόδου ήταν θετική, ιδίως για κρίσιμους χώρους των Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου