Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ο Πορτοσάλτε προτείνει να «κοπεί 10% ο μισθός των Δημοσιών Υπαλλήλων για να δοθεί δώρο στους υγειονομικούς» video

 

Ο Άρης Πορτοσάλτε παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα καθώς όπως είπε η ψαλίδα μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει ανοίξει πολύ. Έτσι, πρότεινε να μειώσει τους μισθούς και στους Δημόσιους Υπαλλήλους, για να πάρουν δώρο οι υγειονομικοί «όχι όμως όλοι».


Ο Άρης Πορτοσάλτε κατέθεσε την πρόταση του για το πώς θα δοθεί δώρο στους υγειονομικούς. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στο editorial της, στο οποίο ασκούσε κριτική στην έλλειψη βοηθήματος προς τους υγειονομικούς για την πανδημία από την κυβέρνηση.

Η «Καθημερινή» έγραφε:

«Είχαμε υποσχεθεί, ως κράτος και κοινωνία, ότι δεν θα ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων μας. Τους είπαμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό μετράει πολύ, αλλά δεν… τρώγεται.

Πολλά ελέχθησαν, αλλά λίγα τηρήθηκαν. Πέρα από την ενίσχυση που πήραν αυτοί οι άνθρωποι από ιδρύματα, το κράτος δεν τους έδωσε ειδικό επίδομα, ούτε και δώρο Χριστουγέννων. Καθώς μετράμε μέρες για το τέλος του έτους, αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί».

Ο Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε «να τολμήσει η κυβέρνηση να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα, και αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από εκεί, να δοθούν δώρο στους υγειονομικούς»

Όπως διευκρίνισε ωστόσο λίγο αργότερα, το δώρο να μη δοθεί σε όλους, αλλά «μόνο σε όσους είναι στον πόλεμο, στα χαρακώματα.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου