Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σοφία Ζαχαράκη στον Focus Fm 103,6 : Θεσμοθετήθηκε o Σύμβουλος Σχολικής Ζωής - Πρόσληψη 3.200 ψυχολόγων από την επόμενη σχολική χρονιά.

Σοφία Ζαχαράκη στον Focus Fm 103,6 : Θεσμοθετήθηκε o Σύμβουλος Σχολικής Ζωής - Πρόσληψη 3.200 ψυχολόγων από την επόμενη σχολική χρονιά.« Στόχος μας να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός στον οποίο θα μπορούν να στραφούν τα παιδιά που ταλαιπωρούνται όχι μόνο από θέματα σχολικού εκφοβισμού αλλά και από θέματα αποτυχίας, θέματα απώλειας, ζητήματα που για παιδιά στα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους είναι βασανιστικά».
Ο σύμβουλος σχολικής ζωής έχει θεσμοθετηθεί. Είναι κάτι σημαντικό, είπε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον FOCUS FM και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» σχετικά με τη σύσταση του νέου θεσμού σημειώνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει τον ψυχολόγο ή τον κοινωνικό λειτουργό.

Συγχρόνως, τόνισε η κ. Ζαχαράκη το υπουργείο προχωρά και στην πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ 3200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.
Όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως αυτή θα ξεκινήσει από το 21 και μετά ενώ έκανε λόγο για fake news τα περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
«Αυτό το οποίο αφαιρέθηκε ήταν ένα μάθημα επιλογής και δεν επηρέασε με τίποτα το μάθημα των καλλιτεχνικών, εικαστικών και μουσικής στο Δημοτικό ή και στο Γυμνάσιο».
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σχολίασε και την μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών που κατεγράφη την περίοδο της πανδημίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, λόγω της αναστολής της λειτουργίας τους. «Πρέπει να πιστωθεί και μια επιτυχία κατά την διάρκεια της πανδημίας, αυτή της τηλεεκπαίδευσης, που είχε υψηλά ποσοστά άμεσης πρόσβασης».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ.Σ. Ζαχαράκη στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου