Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Τελευταία δημόσια προειδοποίηση από Φυσικούς, πρώην ΠΕ12.10: «κ. Κεραμέως, σας παίρνουν στο λαιμό τους»



27 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελευταία δημόσια προειδοποίηση από Φυσικούς, πρώην ΠΕ12.10: «κ. Κεραμέως, σας παίρνουν στο λαιμό τους»
Ακόμη και καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς εκπαιδευτικοί, διώκονται μετά από 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας, με απώλεια της αρχαιότητας τους, με μόνο κριτήριο την κατοχή μεταπτυχιακού, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αρνείται να εφαρμόσει την ισότητα σε τελεσίδικα κριθείσες, αντισυνταγματικές διατάξεις.


Αλήθεια, τι πρέπει να κάνει κάποιος ή μια ομάδα πολιτών ή εργαζομένων, όταν η πολιτική ηγεσία και τα διοικητικά της στελέχη δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Σίγουρα στην αρχή θα πρέπει να επιδιωχθεί μια επικοινωνία είτε με γραπτό λόγο ή προφορικό για να τεθούν οι θέσεις και ενστάσεις και να γίνει διάλογος.

Τί γίνεται όμως, όταν στον διάλογο μπλέκουν τα συντεχνιακά και η λογική πηδά από το παράθυρο, το οποίο έχει και κάγκελα; Τι επιλογές έχεις, όταν μια ομάδα συμβούλων ή διοικητικών προϊσταμένων συμβουλεύει λάθος, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, μία Υπουργό;

Επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 ψηφίστηκε ο ν. 4521/2018 με συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών κλάδων, μεταξύ των οποίων και των Φυσικών με υποχρεωτικό μεταπτυχιακό στην Ραδιοηλεκτρολογία ΠΕ12.10, για τους οποίους καταργήθηκε ο κλάδος και δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν στο κλάδο των απλών Φυσικών ΠΕ04.01. Όμως, με απόφαση του κ. Γαβρόγλου μπήκε διάταξη στο αρ. 29 παρ. 4 του ν. 4521/2018, όπου τιμωρητικά, όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ12.10 με μεταπτυχιακό, μετατάσσονταν στο κλάδο ΠΕ04.01 έχαναν φωτογραφικά ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ απ’ όλους τους κλάδους που συγχωνεύονταν, την αρχαιότητα στην σχολική μονάδα τους, ακόμα και αν είχαν 10 και 30 χρόνια τοποθέτησης, σε προφανή δίωξη αριστείας και για μικροπολιτικούς λόγους.

Η νέα Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υπό την Νίκη Κεραμέως, παρά τη συνεχή ενημέρωση που είχε προφορικώς και εγγράφως από εμάς, συνεχίζει εν γνώσει της να παρανομεί και να στηρίζει την διάταξη του κ.Γαβρόγλου για την δίωξη εκπαιδευτικών με απώλεια της αρχαιότητας τους, με μόνο κριτήριο, ότι είχαν μεταπτυχιακό Φυσικής ως πρόσθετο προσόν!

Όμως στις 30 Ιουλίου 2019 δημοσιεύθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης μετά από προσφυγή συναδέλφου η υπ. Αριθμ. 454/2019 Δικαστική απόφαση η οποία έκρινε την παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018, ως πλήρως ανίσχυρη λόγω αντίθεσής της σε συνταγματικές αρχές. Η απόφαση αυτή επιδόθηκε νομίμως με δικαστικό επιμελητή τον Αύγουστο στην Υπουργό Παιδείας και τελεσιδίκησε χωρίς το Υπουργείο Παιδείας να ασκήσει έφεση, δημιουργώντας ούτως, τελεσίδικο ακυρωτικό δεδικασμένο περί αντισυνταγματικότητας.

Με βάση λοιπόν το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, η διάταξη της παρ. 4 του αρ. 26 του ν. 4521/2018 είναι αντίθετη σε συνταγματικές αρχές ισότητας και αξιοκρατίας, δημιουργώντας υποχρέωση στη Διοίκηση να συμμορφωθεί σύμφωνα με το αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης αυτής και για όλες τις λοιπές ομοίου περιεχομένου διοικητικές πράξεις, άλλων προσώπων που θα καταθέσουν σχετική αίτηση, (ΣτΕ Ολ. 1251/2015, 4763/2014, 2176/2004 κ.α.)

Τις προηγούμενες μέρες λάβαμε απάντηση από τη Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης κ. Δόκου με το έγγραφο 48096/Ε2/23-4-2020, όπου αρνείται την επέκταση του δεδικασμένου στους υπόλοιπους συναδέλφους και συνεχίζει να εφαρμόζει την αντισυνταγματική διάταξη, επικαλούμενη μάλιστα ύπουλα(;), ΑΣΧΕΤΕΣ με το ζήτημα δικαστικές αποφάσεις (δεδικασμένο σε ανακοπές, κατασχέσεις κ.α. και όχι δεδικασμένο υποχρέωσης ανάκλησης ομοιών πράξεων, με κριθείσα αντισυνταγματική διάταξη, που προφανώς, δεν την βολεύει στην αρνητική απάντησή της. Έκανε ακόμα και copy paste από ΑΣΧΕΤΗ απόφαση άλλου Διοικητικού Εφετείου!!!). Ζητά όμως η κα Δόκου, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος για την αποκατάσταση μας!

Φτάνει πια η ολιγωρία, η δίωξη της αξιοκρατίας και ο εμπαιγμός κ. Κεραμέως !!!

Φτάνει πια η διετής ταλαιπωρία ψυχική, σωματική και οικονομική, ιδίως συναδέλφων μας με σοβαρά προβλήματα υγείας (λευχαιμία, καρκινικός όγκος, θρόμβωση, υψηλή αρτηριακή πίεση), με προβλήματα ανατροφής τέκνων προσχολικής ηλικίας, η οποίοι λόγω της εφαρμογής κάθε χρόνο της ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ διάταξης, κρίνονται υπεράριθμοι αν και έχουν 20 και 30 χρόνια προϋπηρεσία, και το Υπουργείο Παιδείας τους αναγκάζει σε μετακίνηση μακριά σε 2-3 σχολεία ταυτόχρονα, σε απώλεια της οργανικής τους θέσης, με εμπόδια στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη, λόγω αδυναμίας να γίνουν υποδιευθυντές ένεκα της υπεραριθμίας τους!!! Όλα αυτά, επειδή το Υπουργείο μας ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ για μια ακόμα χρονιά, την αρχαιότητα 10, 20 και 30 ετών, που έχουν οι μόλις 170 Φυσικοί με μεταπτυχιακό, πρώην ΠΕ12.10, στην Ελλάδα.

Γιατί δεν παραδειγματίζεται το Υπουργείο από ΠΥΣΔΕ Λάρισας όπου με  την υπ΄ αριθμόν 10348/31-03-2020 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του έκρινε δεκτό το αίτημα τριών (3) εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04.01 (πρώην ΠΕ12.10) και τους ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ, κρίνοντας ως αρχαιότητα τοποθέτησης στις σχολικές μονάδες να λαμβάνεται εκείνη της αρχικής τοποθέτησης στον πρώην κλάδο ΠΕ12.10, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ τη σχετική ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ διάταξη του νόμου Γαβρόγλου του 2018.


Καλούμε την Υπουργό Παιδείας για τελευταία φορά σε έκδοση εγκυκλίου ή νομοθετικής ρύθμισης σε συμμόρφωση της τελεσίδικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και την αποστολή στα ΠΥΣΔΕ, εγγράφου μη λήψης υπόψιν της διάταξης αυτής για τις φετινές υπεραριθμίες,

Δεν ζητάμε ρουσφέτι, ή προνομιακή μεταχείριση, εφαρμογή της ισότητας στην αρχαιότητα μας ζητάμε, όπως ισχύει σε όλους τους εκπαιδευτικούς!

Μα θα αναρωτηθείτε, συμβαίνουν αυτά ΑΚΟΜΑ στην Ελλάδα ή σε Υπουργεία;
Μάλλον συμβαίνουν τουλάχιστον σε ένα Υπουργείο που γνωρίζουμε και σε κάποια γραφεία του, που φιλοξενούν ανθρώπους διορισμένους από την Πολιτική ηγεσία. Και εμείς ξέρουμε και ΟΝΟΜΑΤΑ, τα οποία δε θα κρύψουμε....διότι κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, θα πρέπει να μάθουμε να μιλάμε με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ και με ΜΗΝΥΣΕΙΣ για να αναλάβει επιτέλους καθένας τις ευθύνες του.

Μάλιστα, όταν εν γνώση της Υπουργού και των Υπηρεσιών της, οδηγούνται σε ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ταλαιπωρία ακόμη και καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία «ότι δεν γνώριζα».

Με Εκτίμηση
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής

Ορφανάκης Στυλιανός
Φυσικός & M.Sc Ηλεκτρονικής Φυσικής




Μανδαλίδης Σωτήριος
Φυσικός & M.Sc Ηλεκτρονικής Φυσικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου