Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟΥ

Ε.Λ.Μ.Ε.                                                                 Ντίσελντορφ 15.11.2019
Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας                               Αριθμ. πρωτ: 18
Ταχ. Δ/νση: Heerdter Sandberg 12,
40549 Düsseldorf
Τηλέφωνο: 0211- 554523
Telefax: 0211- 55027487 Email : elmenrw@yahoo.gr

Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως
2. Υφ/ργό κ. Σοφία Ζαχαράκη
Κοιν : 1. ΔΙΠΟΔΕΕΜΣ
2. Αναπληρωτή ΣΕ Βερολίνου
3. ΟΛΜΕ
Θέμα : Διαμαρτυρία για τη μη καταβολή του ειδικού επιμισθίου

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας επιθυμεί να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την αδικαιολόγητη μη καταβολή των επιμισθίων του μήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας.

Για πρώτη φορά χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες αποτελούν την αιτία για την οποία οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν απλήρωτοι. Το επιμίσθιο όμως χορηγείται προκειμένου να καλυφθούν πάγια μηνιαία έξοδα της διαμονής των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων δημιουργεί αφάνταστες δυσκολίες στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινής διαβίωσης τους στη Γερμανία.
Ταυτόχρονα η μη έγκαιρη καταβολή των επιμισθίων λειτουργεί ως ένα ακόμη αντικίνητρο για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού. Σας επισημαίνουμε ότι η καταβολή του επιμισθίου θα πρέπει κανονικά να πραγματοποιείται το αργότερο αμέσως μετά τη λήξη του μήνα κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός εργάστηκε και όχι 1,5 μήνα μετά το τέλος του μήνα κατά τον οποίο εργάστηκε ο εκπαιδευτικός, όπως δυστυχώς γίνεται τα τελευταία χρόνια. Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές των δεδουλευμένων μας ούτε καν με αυτήν τη διαδικασία κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία και οδηγούμαστε στην πραγματοποίηση πληρωμών 2,5 μήνες μετά!!
Ζητούμε το αυτονόητο ,την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Κυριακάκη Χαρά                     Κεντριστάκης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου