Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΟΝΝΕΔ: «Τα Πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι ορμητήρια αντιδημοκρατικών μειοψηφιών»

Τα Πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι ορμητήρια αντιδημοκρατικών μειοψηφιών και «θα επιστραφούν σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό τους», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Προσθέτει ακόμη ότι οι πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος φοιτητών, μεταξύ των οποίων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο «καταδεικνύουν τον πανικό όσων τόσα χρόνια είχαν μάθει να επιβάλλουν τρομοκρατικά τις απόψεις τους».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως «την 7η Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Σε αυτό το πρόγραμμα κομβική θέση είχε -και εξακολουθεί να έχει- η αποκατάσταση της πραγματικής ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αυτή την υπόσχεση προς τους Έλληνες πολίτες η Κυβέρνηση την τηρεί μέχρι κεραίας και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή».
«Γνωρίζουν κι εκείνοι», προσθέτει ο κ. Μαρινάκης, «ότι οι μέρες της ασυδοσίας τους τελείωσαν οριστικά, γιατί πλέον η κοινωνία δεν αντέχει, ούτε ανέχεται τις ακραίες και εγκληματικές τους συμπεριφορές».
Σημειώνει ακόμα ότι «οι φοιτητές απαιτούν τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν μπροστά και η πολιτεία να πράξει όσα προβλέπει ο νόμος για όσους παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους – ανεξάρτητα αν αυτοί είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ή όχι».
«Όπως και σε κάθε δίκαιη αξίωση, έτσι και τώρα η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται δίπλα στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών στη διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι πανεπιστήμια ανοιχτά στους φοιτητές, ανοιχτά στην κοινωνία, ανοιχτά στην πρόοδο. Ο νόμος για το άσυλο θα εφαρμοστεί, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και οι παραβατικοί θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου