Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με ΓΣΕΕ, ΣΕΒ και ΕΣΕΕ



ΥΠΑΙΘ 2Συνάντηση ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με ΓΣΕΕ, ΣΕΒ και ΕΣΕΕ
Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, κ. Γεώργιος Βούτσινος συναντήθηκε, πρόσφατα, με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλίας για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου για τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Βούτσινος, επισκέφτηκε αρχικά τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Παναγόπουλο, καθώς και τους εκπροσώπους των Επιστημονικών Ινστιτούτων της. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), κ. Θεόδωρο Φέσσα και τους εκπροσώπους του. Ακολούθως, ο κ. Γ. Βούτσινος επισκέφτηκε την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητα (Ε.Σ.Ε.Ε.), όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρό της, κ. Καρανίκα Γεώργιο και τους επιστημονικούς του συνεργάτες,
Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας και ο κ. Βούτσινος, επεσήμανε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας δυναμικής, εξωστρεφούς, ψηφιακά αναπτυγμένης και ανταγωνιστικής οικονομίας απαιτεί μεταρρυθμίσεις στη διακυβέρνηση γύρω από την παραγωγή δεξιοτήτων και προσόντων με ουσιαστική εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στα όργανα χάραξης πολιτικής σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
Με την ολοκλήρωση όλων των συναντήσεων, συμφωνήθηκε με όλους τους φορείς να προχωρήσει η συνεργασία σε επίπεδο στελεχών μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και των ανωτέρω κοινωνικών φορέων για την υποβολή εστιασμένων προτάσεων περί μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και την βελτίωση της ελκυστικότητας και αποτελεσματικότητας της Ε.Ε.Κ και της Δ.Β.Μ.
Ο Γενικός Γραμματέας στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει τις επαφές του και με τους υπόλοιπους επίσημους κοινωνικούς εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου