Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Δ ΦΑΣΗ- ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ


Μετά την κοινοποίηση της Απόφασης Λειτουργίας των Τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους- τάξη Μαθητείας, της Δ΄ φάσης, έτους 2019-2020 στις 22-10-2019 προχωρούμε στην υλοποίηση τους.

Στην προσπάθεια να διευκολύνουμε το έργο σας, αποστέλλουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις και τα αντίστοιχα επισυναπτόμενα.

Προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν:

·    Για ολιγομελή τμήματα που ενδεχομένως να εγκριθούν από το  Υ.ΠΑΙ.Θ. μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/dimosieyseis-mathiteias  έως την Τετάρτη 23/10/2019.  

·    Τα τμήματα του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξης μαθητείας» περιόδου 2019-2020 ξεκινούν για το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας από την Παρασκευή 25/10/2019 και έως Πέμπτη 31/10/2019 κατόπιν ενημέρωσης των μαθητευομένων από τα ΕΠΑ.Λ.

·    Οι συμβάσεις των μαθητευομένων με τους εργοδότες θα πρέπει να υπογραφούν από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 μετά από συνεννόηση των μαθητευομένων με το ΕΠΑ.Λ. και τον εργοδότη.

Επισημάνσεις:
·         Η αντιστοίχιση και τοποθέτηση των μαθητευομένων στις θέσεις εργασίας γίνεται από 3μελή επιτροπή, στις θέσεις που σας έχουν αποσταλεί στις 26/09/2019. Καλείστε να επικοινωνήσετε με τους δημόσιους φορείς και τους ιδιώτες έτσι ώστε να τους ενημερώσετε για την αρχή του προγράμματος και να επιβεβαιώσετε τις θέσεις, (διεύθυνση και όνομα εκπαιδευτή στο χώρο εργασίας). Κατόπιν συντάσσετε πρακτικό αντιστοίχισης των μαθητευομένων στις θέσεις εργασίας.
·         Επικοινωνήστε με τους ιδιώτες των δεσμευμένων θέσεων. Οι δεσμευμένες θέσεις αναγγέλλεται στο portal του ΟΑΕΔ  μετά τις 22/10/2019 και πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον μαθητευόμενο. (Επισυνάπτεται ο οδηγός για εργοδότες)
·         Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιώτες εργοδότες, καταχωρούν την έναρξη της Μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο έντυπο «Ε3.4 Αναγγελία Έναρξης/ Μεταβολών Σύμβασης Μαθητείας»,  σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
·         Συντάσσεται το πρακτικό συλλόγου διδασκόντων ΕΚ για ανάθεση διδασκαλίας εργαστηριακού μαθήματος και εποπτείας της μαθητείας. Παρακαλείστε να τηρήσετε την διαδικασία όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 της με αρ. πρωτ. Φ9/137984/ΓΓ4/6-9-2019(ΦΕΚ 3459/τ.Β΄)Υ.Α (Επισυνάπτεται)
·         Κατά την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων οι μαθητευόμενοι θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο εισόδου (microdata) σε κάθε περίπτωση πριν από την υπογραφή της σύμβασης Μαθητείας.
·         Η Σύμβαση Μαθητείας, που συνάπτεται μεταξύ του εργοδότη και του μαθητευόμενου, πρέπει να θεωρηθεί από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ και καθορίζει τους όρους υλοποίησης του Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας. Η Σύμβαση Μαθητείας συντάσσεται σε τρία (3) πρωτότυπα και λαμβάνουν από ένα ο εργοδότης, το ΕΠΑΛ και ο μαθητευόμενος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου