Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ... Καταργεί τις πλειοψηφίες των συμβουλίων,αν δεν συμφωνεί ο πρόεδρος!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ... Καταργεί τις πλειοψηφίες των συμβουλίων,αν δεν συμφωνεί ο πρόεδρος!!! Νέους κανόνες "δημοκρατίας" εισάγει η Ξενογιαννακοπούλου στα υπηρεσιακά συμβούλια της Δημόσιας Διοίκησης. Με νομοσχέδιο που καταθέτει στη βουλή,τροποποιεί το άρθρο 162 του Ν3528/07(Δ.Υ.Κώδικας)και προσθέτει διάταξη, σύμφωνα με την οποία για να είναι έγκυρη μια απόφαση πρέπει στην πλειοψηφία να είναι υποχρεωτικά και ο πρόεδρος!!!


Συγκεκριμένα ενώ ως τώρα η διάταξη προέβλεπε:"Τα συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών",τώρα προσθέτει και το παρακάτω:"Στην οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο Πρόεδρος". Δηλαδή μία απόφαση με 4-1 ,όπου ο μόνος διαφωνών θα είναι ο πρόεδρος ,δεν ισχύει!!! Τότε τι τα χρειάζεται αλήθεια τα 5μελή υπηρεσιακά συμβούλια ;Γιατί δεν τα κάνει μονομελή ,αφού τελικά ο πρόεδρος θα αποφασίζει; Πρόκειται για μια πέρα για πέρα αντιδημοκρατική ρύθμιση που στόχο έχει τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων των συμβουλίων,μιας και ο πρόεδρος διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό(όπως και δυο μέλη ακόμα).Μια ρύθμιση που οδηγεί στον ευτελισμό του θεσμού των υπηρεσιακών συμβουλίων ,καθώς και του ρόλου των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων σε αυτά.

Φαντασθείτε τι θα γίνει π.χ.στα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης(αλλά και όλης της δημόσιας διοίκησης) ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ όπου πολλές αποφάσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπκών(αποσπάσεις,τοποθετήσεις κλπ) λαμβάνονται με τη μη σύμφωνη γνώμη των προέδρων των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Προφανώς και θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει αυτή η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ διάταξη.Η κατάθεσή της, όμως και μόνο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και η Ξενογιαννακοπούλου αντιμετωπίζουν το θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων.Εκεί που στο παρελθόν υποσχόταν τρεις αιρετούς στα συμβούλια ,τώρα, επί της ουσίας, τα καταργούν εντελώς αφού τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει ο εκάστοτε διορισμένος πρόεδρος.

Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου