Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ 123 ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών έχουν ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τους



Επέλεξαν να επενδύσουν χρόνο και γνώσεις στην παιδαγωγική και διδακτική τους επάρκεια και ανταμείφθηκαν όταν αποφοίτησαν, παίρνοντας ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τους. Η τελετή αποφοίτησης για 123 άτομα από την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο των Σαπών πριν μερικές μέρες, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να παρουσιαστεί το επιστημονικό έργο του παραρτήματος στην αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων της εκπαίδευσης. Άνθρωποι από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, από την Καβάλα μέχρι και την Ορεστιάδα, φοίτησαν για ένα έτος στο μοναδικό θεσμοθετημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα για την εκπαίδευση και επιμόρφωση
εκπαιδευτικών, τεχνικών και επαγγελματικών κυρίως μαθημάτων, που προορίζονται να διδάξουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατάφεραν να πάρουν το πτυχίο τους από το παράρτημα των Σαπών.

 Η ΑΣΠΑΙΤΕ συμμετέχει ισότιμα με αντίστοιχες Σχολές και Ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα στην: «εκπαίδευση στελεχών εφαρμογών υψηλής ποιοτικής στάθμης, τα οποία, με τη θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική τους κατάρτιση: α. αποτελούν συνδετικό κρίκο μεταξύ γνώσης και εφαρμογής, αναπτύσσοντας την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών και των τεχνών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία, β. μεταφέρουν, χρησιμοποιούν και προάγουν σύγχρονη τεχνολογία, καθώς επίσης και μεθόδους, πρακτικές και τεχνικές στο χώρο των εφαρμογών» (άρθρο 1, Ν. 2916/01).

 [Η Κυριακή Ανδρούτσου από την Κομοτηνή είναι ανάμεσα στους 123 απόφοιτους της φετινής χρονιάς] Η αποστολή της ΑΣΠΑΙΤΕ περιλαμβάνει επίσης την παράλληλη παροχή τεχνολογικής και παιδαγωγικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές της, την προαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας στην εκπαιδευτική τεχνολογία και την παιδαγωγική, και τη διοργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης για εκπαιδευτικούς ή μέλλοντες εκπαιδευτικούς (άρθρο 4 του Ν. 3027/2002, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 101/2013 και το άρθρο 29 του Ν. 4186/2013). Ειδικότερα το παράρτημα στις Σάπες λειτουργεί από το 2008 και κάθε χρόνο έχει πληρότητα στους εισακτέους. Υποστηρίζεται από διδάσκοντες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τόσο από σχολές και τμήματα της Κομοτηνής, όσο και της Αλεξανδρούπολης και δεν παρουσιάζει προβλήματα έλλειψης προσωπικού.
 
Στην τελετή αποφοίτησης το αμφιθέατρο γέμισε από κόσμο, αποφοίτους, καθηγητές, φίλους και συγγενείς, που θέλησαν να μοιραστούν την χαρά της απονομής των πτυχίων. Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο της Δ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. καθηγητή Σαράντο Ψυχάρη και την επιστημονική υπεύθυνη του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. καθηγήτρια Ευανθία Μακρή – Μπότσαρη, παρόντων της Κατερίνας Κασιμάτη επιστημονική υπεύθυνη του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών και της γραμματέως Ειρήνης Μπαξεβάνη. Στην τελετή παρέστησαν και έδωσαν τις ευχές τους στους αποφοίτους ο μητροπολίτης ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, όπως επίσης ο πρώην βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος και ο αντιδήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Γιώργος Αντωνιάδης.
 
 [Κατάμεστο το αμφιθέατρο στις Σάπες για την τελετή αποφοίτησης ] Της τελετής αποφοίτησης προηγήθηκε ημερίδα, όπου αναπτύχθηκαν θεματικές, όπως «αντιλήψεις των μαθητών για τα χαρακτηριστικά του καλού και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού», «ετερότητα & σχολείο: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της σχολικής τάξης», «Βαθμός εισαγωγής των ΤΠΕ στην διδασκαλία & σχετικά προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών», «ΑΣΠΑΙΤΕ: Νέες πρίζουσες; και προοπτικές» και «Μεταπτυχιακά & επιμορφωτικά προγράμματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.»

Η προκήρυξη για τη νέα χρονιά αναμένεται να εκδοθεί τον Αύγουστο και ανακοινώνεται για όλα τα παραρτήματα στην κεντρική ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=98344#.VZfXuVViErs.facebook

http://xronos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου