Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις μνήμης των Ποντίων της Καβάλας για την γενοκτονία


Εκδηλώσεις μνήμης των Ποντίων της Καβάλας για την γενοκτονίαΜε μία συγκινητική εκδήλωση δεκάδες Πόντιοι της Καβάλας, μέλη της Λέσχης Ποντίων, του Συλλόγου Ν. Καρβάλης και των υπολοίπων ποντιακών σωματείων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, αλλά και εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία που υπέστησαν οι 353 χιλιάδες Έλληνες πόντιοι από την Οθωμανική αυτοκρατορία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου στην Καλαμίτσα βρέθηκαν πλήθος ποντίων, πολιτικών, αστυνομικών, στρατιωτικών φορέων, ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος αλλά και ο βουλευτής με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μάλιστα αντί στεφάνου κατέθεσε το αντίστοιχο ποσό στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Αρχικά τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα χιλιάδες θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Παράλληλα το βράδυ του Σαββάτου, κρατώντας κεριά στα χέρια οι Πόντιοι της Καβάλας τίμησαν σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου τους χιλιάδες Ποντίους που χάθηκαν στην γενοκτονία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Παράπονα οι παλλινοστούντες
Από την εκδήλωση μνήμης για την Ποντιακή γενοκτονία δεν έλειψαν όμως και τα παράπονα των παλλινοστούντων για τις συντάξεις που λάμβαναν από τον ΟΓΑ και τα τελευταία χρόνια έχουν διακοπεί. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος του προέδρου του συλλόγου Παλλινοστούντων Καβάλας με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.


videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου