Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Για την ένταξη αποφοίτων του ΕΑΠ σε εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ

Για την ένταξη αποφοίτων του ΕΑΠ σε εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ Αναφορικά με την ένταξη των αποφοίτων των πτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των σχολών του ΕΑΠ σε εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ, σας γνωρίζουμε ότι τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού του εκπαιδευτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας κατά κλάδο καθορίζονται από το άρθρο 14. Παρ 8 του Ν.1566/1985, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Τα παραπάνω αναφέρει γραπτώς ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μετά από επιστολή του Παγκρήτιου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων του ΕΑΠ με την οποία έθετε σειρά ζητημάτων όπως  η κατοχύρωση και αποσαφήνιση των επαγγελματικών  δικαιωμάτων των φοιτητών του ΕΛΠ  και ΕΠΟ και ένταξή τους σε ΠΕ, η παροχή ακαδημαϊκής ταυτότητας, μείωση διδάκτρων, δημιουργία μεταπτυχιακών ΠΣ και στην Περιφέρεια Κρήτης και
άλλα. Η εν λόγω επιστολή κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη.
Ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει στο κείμενό του λέγοντας ότι «τα πτυχία του ΕΑΠ που επί της παρούσης αποτελούν προσόντα ένταξης σε εκπαιδευτικό κλάδο αναφέρονται ρητώς στο παράρτημα ΙΙ της υπ’ αριθμ. 118102/Δ!/25-7-2014 εγκυκλίου.
Περαιτέρω σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 13 του Ν3149/2003 ,με ΠΔ που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομίας και Οικονομικών, μπορεί οι κλάδοι Αθμιας και Βθμιας να κατανέμονται σε ειδικότερους κλάδους, να συγχωνεύονται ή να ιδρύονται νέοι κλάδοι αυτών, ανάλογα με τα μεταβαλλόμενα γνωστικά αντικείμενα ή τη μετονομασία ή την ίδρυση νέων Τμημάτων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ  και να καθορίζουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού σε κάθε κλάδο.
Επιπροσθέτως, το ΙΕΠ…γνωμοδοτεί για τα θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ένταξη αποφοίτων Γ/θμιας Εκπ/σης σε κλάδους εκπ/κων, κατόπιν αξιολόγησης του περιεχομένου των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών και ύστερα από αίτηση ένταξης εκ μέρους του οικείου Τμήματος.
Ως εκ τούτου για την ένταξη των αποφοίτων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε συγκεκριμένο κλάδο και ειδικότητα και τη δυνατότητα διορισμού ή και πρόσληψής τους σε σχολεία Β/θμιας, αρμοδιότητας του ΥΠΟΠΑΙΘ, απαιτείται έκδοση ΠΔ, ύστερα από θετική εισήγηση του ΙΕΠ, η οποία συνιστά ουσιώδη τύπο της σχετικής διαδικασίας (Γνωμ. 119/2014 ΣτΕ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου