Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ένας χρόνος μετά τις ευρωεκλογές: καταλάβαμε το λάθος μας;

του Νικόλα Γιάννου

Η πατρίδα μας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, η συνεχής δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση έχει κοστήσει πάρα πολύ στην πραγματική οικονομία, η χώρα έχει απομονωθεί διπλωματικά στο εξωτερικό, είναι εκτός αγορών, οι τράπεζες έχουν καταρρεύσει σχεδόν, τα αποθεματικά των ταμείων έχουν αδειάσει, το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, έχουμε γυρίσει σε ύφεση, η ανεργία η οποία είχε αρχίσει να μειώνεται, ξαναανεβαίνει, οι μεταρρυθμίσεις έχουν "παγώσει", το λαθρομεταναστευτικό θέμα μέρα με την μερα χειροτερεύει, ενώ αμφισβητείται το εάν θα έχουμε πλεόνασμα.

Παρ'όλ'αυτά, παρά την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, παρά την ανικανότητα των κυβερνώντων το πρόβλημα που απασχολεί τον κόσμο είναι ο...Σαμαράς! Ο Α.Σαμαράς, ο κακός μνημονιακός πρωθυπουργός που έβαζε φόρους και ταλαιπωρούσε τον λαό του. Αυτός ο γερμανοτσολιάς που κρατούσε την χώρα στα μνημόνια. Να φύγει και απο πρόεδρος της ΝΔ, να πάει σπίτι του!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι οτι αφού η ΝΔ έχασε τις εκλογές και οι τύχες μας πλέον δεν κρίνονται απο τον Σαμαρά αλλά από τον Τσίπρα, τότε γιατί όλες οι ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας επικεντρώνονται και πάλι στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ; Ρωτάνε όλοι οι δημοσιογράφοι: "Εάν ψηφίσουν την συμφωνία λιγότεροι απο 151 κυβερνητικούς βουλευτές, τότε θα υπερψηφίσει η ΝΔ;" και επειδή άλλοι λένε πως ναι όποια κι αν είναι η συμφωνία και άλλοι λένε: καθήστε να έρθει και βλέπουμε, η είδηση είναι: "διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ" αντί να πουν το πιο απλό: οτι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κοντεύουν να διαλυθούν σε περίπτωση συμφωνίας! Το να είναι 95 "προεδρικοί" και 75 μη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν το λές και κόμμα της μίας τάσης! Οπότε ας ασχολούμαστε με το τί κάνει η κυβέρνηση και όχι με το τί κάνει η ΝΔ. Δεν ενδιαφέρει αυτό τον ελληνικό λαό αυτή την στιγμή!

Όμως επειδή έχω ακούσει πολλά κατά του Σαμαρά νομίζω πως πρέπει να πούμε μερικά πράγματα. Και να θυμόμαστε πως η αχαριστία είναι κακό πράγμα. Ποιά χώρα παρέλαβε ο Σαμαράς; Μήπως μια χώρα με ανάπτυξη, εξαγωγές, χαμηλό δείκτη ανεργίας, καλή οικονομία κ.ο.κ.; Όχι βέβαια, αντιθέτως παρέλαβε μια χώρα στα πρόθυρα της εξόδου απο το ευρώ με 7% ύφεση, 9,5% έλλειμμα, εκτός αγορών, με την εικόνα της στο εξωτερικό στην χειρότερη κατάσταση, και την αγορά πνιγμένη.

Και τί έκανε ο Α.Σαμαράς ως Πρωθυπουργός; Κάτω απο τις πιο αντίξοες συνθήκες, υπο την πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπο τον ασυγκράτητο λαικισμό της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων πέτυχε χάρις τις θυσίες όλων μας τα εξής:
  • πρώτη φορά πλεόνασμα
  • 3% ανάπτυξη
  • προώθηση σημαντικών ιδιωτικοποίησεων και παραχωρήσεων
  • κράτησε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ
  • έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις απο ιδρύσεως του νέου ελληνικού κράτους
  • αναδιαμόρφωσε πλήρως την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό
  • άρχισε δειλά-δειλά τις πρώτες φορολογικές μειώσεις
  • έβγαλε την χώρα ξανά με επιτυχία στις διεθνείς αγορές
  • επανέφερε την αξιοπιστία μας
  • έφερε αποτελέσματα και στην πραγματική οικονομία τους τελευταίους μήνες
  • θα μας είχε βγάλει απο το μνημόνιο εάν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο
  • έδωσε ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση 
  • ανέβασε κατακόρυφα τον ελληνικό τουρισμό

Και όσο για την ανεργία, αυτή η εικόνα νομίζω με καλύπτει:
πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Η ΝΔ δεν δημιούργησε 1,5 εκατομμύρια ανέργους, ΠΑΡΕΛΑΒΕ 1,5 εκατομμύρια ανέργους. Και τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης της η ανεργία έπεφτε συνεχώς. Τώρα ξαναανεβαίνει.

Δεν θέλω να φανώ λαικιστής. Προφανώς και η κατάσταση στις 25 Ιανουαρίου δεν ήταν ιδανική, αλλά σίγουρα ήταν πολύ καλύτερη απο αυτή της 17ης Ιουνίου του 2012 και σίγουρα όποιος και εάν αναλάμβανε την διακυβέρνηση δεν θα έφερνε εξαιρετικά καλύτερα αποτελέσματα.

Και εξακολουθώ να ρωτάω χωρίς να παίρνω πλέον απάντηση: "Ποιά είναι η εναλλακτική;" Δηλαδή ας υποθέσουμε οτι όλα αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι τίποτε, είναι παραμύθια της χαλιμάς, τότε λοιπόν ποιός είναι αυτός που μπορεί να πετύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα; Ο Τσίπρας και ο Καμμένος;

Θυμίζω τί είχε υποσχεθεί ο κ.Τσίπρας στο περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης:

  • Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας
  •  Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
  •  Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη
  •  Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
  •  Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων
  •  Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
  •  Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
  •  Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ 
  •  Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους
  •  Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751

Πρόγραμμα το οποίο κοστολογούταν στα 12 δις ευρώ. Πόσα έδωσε η πρώτη φορά αριστερά; 200 εκατομμύρια. Δηλαδή το 1/60. Και θα πεί κάποιος: "μην φανατίζεσαι, αυτά θα γίνουν σε όλη την τετραετία, και που έχουν κάνει αυτά μέχρι στιγμής επιτυχία είναι. Απάντησις: Λάθος!!! Ο κ. Τσίπρας είχε πει πως αυτά είναι όσα ΜΠΟΡΕΙ(!) να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες 100 ημέρες. Έχουμε ξεπεράσει τις 120. Τέλος χρόνου. Αντιθέτως τα περίφημα Ζάππεια ήταν σαφέστατα πρόγραμμα τετραετίας. Και πράγματι σε αυτά τα 2,5 χρόνια επετεύχθησαν πολλά. Κι όσο για την περίφημη διαπραγμάτεση, 1 δις θα ήταν τα μέτρα του e-mail Χαρδούβελη, τώρα ΑΝ κλείσει η συμφωνία τα μέτρα θα είναι τουλάχιστον 5 δις. Οπότε μην ακούτε την προπαγάνδα αλλά ετοιμαστείτε.

Και θέλω με την συμπλήρωση 1 έτους απο της Ευρωεκλογές να σας θυμίσω το δίλημμα της ελληνικής Ευρωκάλπης: σταθερά βήματα μπροστά ή πρώτη φορά αριστερά; Ο λαός ήθελε να ζήσει το παραμύθι του και επέλεξε το δεύτερο. Και οι ''κινδυνολόγοι" επαληθεύθηκαν: αστάθεια προκλήθηκε και το κυριότερο, δώθηκε το δικαίωμα στον Τσίπρα αυτόν τον ανεύθυνο λαικιστή να μην ψηφίσει πρόεδρο δημοκρατίας Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις για να μην έχει πολιτικό κόστος, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό επηρέασε την πορεία της διαπραγμάτευσης. Ανακόπηκε δηλαδή η ανοδική πορεία της χώρας επειδή κάποιοι ήθελαν να ζήσουν το παραμύθι τους. Όλο αυτό το άρθρο το έγραψα τώρα, έναν χρόνο μετά τις ευρωεκλογές για να σας προβληματίσω τώρα που είστε πιο ψύχραιμοι. Πράξατε σωστά; Μπορούσε τελικά ο Τσίπρας να φτιάξει καλύτερα τα πράγματα; Και επειδή έχω ήδη γράψει πολλά σας παραθέτω αυτό το βίντεο για να καταλάβετε πού ήταν η Ελλάδα στις 25 Μαίου του 2014 και πού είναι στις 25 Μαίου του 2015. Και ρωτάω για άλλη μία φορά: μαθαίνουμε τελικά ως λαός απο τα λάθη μας;

http://nikolas5view.blogspot.de/2015/05/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου