Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μπαλτάς: «Η κατάληψη της Πρυτανείας συνιστά κατάλυση του Ασύλου»!

katalipsi-prutaneia-ekpa Ο Αριστείδης Μπαλτάς υπεραμύνεται της λήξης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, χαρακτηρίζοντας ως κατάλυση του ασύλου όχι την παρέμβαση της αστυνομίας αλλά την ίδια την κατάληψη, η οποία όπως ανέφερε και στο άρθρο του ο συντάκτης του rizopoulos post, δεν είχε καμία πολιτική νομιμοποίηση δεδομένου ότι δεν είχε προκύψει από καμία συλλογική απόφαση.
Παράλληλα σε δηλώσεις του ο υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση ότι «οι λεγόμενοι «αιώνιοι» (φοιτητές) δεν επιβάρυναν σε τίποτα
τη λειτουργία των Ιδρυμάτων», απαντώντας σε ανυπόστατες κριτικές που δέχεται με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε.
Έπεσαν διάφοροι να τον φάνε, λέγοντας πως το νομοσχέδιο Μπαλτά, ακυρώνει εκείνο της Διαμαντοπούλου. Ο υπουργός εξήγησε ότι «Από τα 80 άρθρα του νόμου Διαμαντοπούλου εμείς βάζουμε μόνο 10 άρθρα που «πειράζουν» τον συγκεκριμένο νόμο που αφορούν κυρίως τα Συμβούλια Ιδρύματος, τις διαδικασίες εκλογής των μονοπρόσωπων διοικητικών οργάνων και τις διαδικασίες επιλογής και εξέλιξης μελών ΔΕΠ».
Τέλος τόνισε ότι «ονομάζουμε τον νόμο, νόμο διορθωτικό μίας παρούσας κατάστασης και όχι νόμο που ανασυντάσσει το συνολικό τοπίο στην Ανώτατη Εκπαίδευση».
Δ. Κατσαρός 
rizopoulospost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου