Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

"Ραντεβού στα τυφλά από την κυβέρνηση" του Βασίλη Τέγου

Με την 'πλάτη στον τοίχο' βρίσκεται η νέα κυβέρνηση. 'Με την ψυχή στο στόμα', αν και τόσο 'φρέσκια', κινείται με "σβηστές μηχανές" και με τα 'φώτα νυσταγμένα και βαριά'. Μοιάζει να κατευθύνεται για την Ευρώπη το"αεροπλάνο" που λέγεται Ελλάς και να περνάει πρώτα από την Αργεντινή και να μην πηγαίνει κατ' ευθείαν στον προορισμό του. Η επόμενη μέρα των εκλογών φαίνεται χωρίς συνέχεια για τη χώρα, γιατί σε όλες τις λέξεις που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας υπάρχει η αμφισβήτηση, κυρίως από τους Ευρωπαίους αυτή τη φορά. Σε όλους τους τόνους του διαμηνύουν ότι τα όσα έλεγε είναι λέξεις κενού περιεχομένου. Επιπρόσθετα σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν υπάρχει από τον Σύριζα μπούσουλας και σχέδιο ρεαλιστικό για τη διάσωση της χώρας.Υπάρχει ένα 'ρεσιτάλ αντιφάσεων' από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και
τώρα που βρίσκονται στην εξουσία. Ο Ρωμανιάς κάποια στιγμή είπε ότι τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει σάλιο για τις συντάξεις. Ο Χρυσόγενος ότι αν συναντήσουμε τοίχο στην Ευρώπη να πάμε ξανά σε εκλογές.Από την άλλη η κυβέρνηση χωρίς πρώτα να'κάνει 'ταμείο' προχωράει σε παροχολογίες. Επαναφέρει τους 'αιώνιους' -τεμπέληδες- φοιτητές . Η κατάσταση αυτή δείχνει διάπλατα ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κενό εξουσίας,αλλά και άκρατη 'δημαγωγία'.
 Παράλληλα πολλοί αξιωματούχοι Ευρωπαίοι μας φέρνουν στην ωμή πραγματικότητα. Π. χ  Σουλτς : "Ας ξεχάσει ο Τσίπρας αυτά που έλεγε προεκλογικά. Μέρκελ: Καμιά επαφή με τη νέα κυβέρνηση. Αν δεν αλλάξει τακτική η κυβέρνηση ,υπάρχει κίνδυνος να "εκτροχιαστεί".
 Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μόνη εγγυήτρια πολιτική δύναμη για την Ευρωπαϊκή μας συνέχεια υπεύθυνα και 'ομαλά'.Τα ποσοστά της δεν  είναι ευκαταφρόνητα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι υπό διάλυση, ενώ  η Νέα Δημοκρατία ,επειδή έπιασαν τόπο οι θυσίες του κόσμου παραμένει ισχυρή,παρ' όλα τα δύσκολα .Επομένως αυτή τη στιγμή οι 'δελφίνοι' ίσως να βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Ίσως κάπου στο "δελφινάριο". Ας μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
 Η χώρα χρειάζεται να παραμείνει δυνατή, σε εγρήγορση αλλά και σε ετοιμότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει, αφού η κυβέρνηση πάει σε ένα 'ραντεβού στα τυφλά'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου