Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ανοίγουν ή δεν ανοίγουν πίνακες;


Σε νέα διαδικασία επιλογής και πριμοδότησης των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Προβλέπονται αυξημένη μοριοδότηση για υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες περιοχές και επανάκαμψη του μπόνους προϋπηρεσίας.
Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να
καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα έως και τις 8 Αυγούστου 2014.
Η αίτηση υποβάλλεται σε μια οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.  
Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει, όπως γράφει το Έθνος, και επικαιροποίηση των περιοχών που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετά και το ενδεχόμενο η παραπάνω ρύθμιση να επεκταθεί και μαζί να αποφασιστεί το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών με τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους και μετά την 30/06/2010, η οποία έχει «παγώσει», κάτι που ο κόσμος της εκπαίδευσης προσδοκά με αγωνία.
Ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι φέτος πρέπει να προσληφθούν 20.000, ίσως και 22.000 αναπληρωτές για να καλυφθούν τα κενά.
πηγή: star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου