Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Γκάφα ...αλα Τσίπρα από Μέρκελ

Γκάφα ...αλα Τσίπρα από Μέρκελ Μια... εκτός προγράμματος «γκάφα» της Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Φρανσουά Ολάντ, «σημάδεψε» τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Σε ένα... ολίσθημα της γλώσσας, λοιπόν, η καγκελάριος της Γερμανίας αποκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο... «Μιτεράν», αφήνοντας «κάγκελο» τον κ. Ολάντ και προκαλώντας δεκάδες ειρωνικά και χιουμοριστικά σχόλια στο Twitter.

Στην ουσία της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο, η πρώτη δήλωσε
ότι «απαιτείται μεγαλύτερος οικονομικός συντονισμός μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η Γερμανία δεν αλλάζει πορεία».

Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι η Γαλλία έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μία ημέρα μετά τη διετή παράταση που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Παρίσι για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, οι οποίες έχουν θέσει σε εφαρμογή δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, περικόπτοντας παράλληλα τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους, χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτές τη Γαλλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου