Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σύσκεψη Σχολικών Συμβούλων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη σύσκεψη -μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον περασμένο Γενάρη- του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής Δημήτρη Γκίνη με τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .
Η «ατζέντα» της συνάντησης , που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Μαρασλείου, είχε δύο θέματα:
Α. Οδηγίες για την προετοιμασία του νέου σχολικού έτους
Β. Εγκύκλιος δημιουργίας ηλεκτρονικής βάσης εκπαιδευτικού – διδακτικού υλικού
Το δεύτερο θέμα ήταν αυτό που «άναψε» στην κυριολεξία τα αίματα, όταν οι σχολικοί Σύμβουλοι άρχισαν να διατυπώνουν τις ενστάσεις τους ως προς το εάν μπορεί να υλοποιηθεί η εγκύκλιος.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν το λόγο πήρε ο Σχολικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων κ. Κάππος, ο οποίος με τη διπλή ιδιότητα επιχείρησε να αναλύσει τις
θέσεις της ΠΕΣΣ.
Ο κ. Κάππος διακόπτονταν συνεχώς από τον Περιφερειακό Διευθυντή , με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει από τα κόσμια πλαίσια και η σχέση πλέον δεν ήταν του επιπέδου Περιφερειακού Διευθυντή και Σχολικών Συμβούλων .
Σχολικοί Σύμβουλοι διατύπωσαν την δυσαρέσκεια τους για την στάση του κ. Γκίνη και ζήτησαν από την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων να τεθεί ως θέμα στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Η εγκύκλιος του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Γκίνη που προκάλεσε την ένταση με τους Σχολικούς Συμβούλους, έχει ως εξής:
Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης εκπαιδευτικού – διδακτικού υλικού
Σχετ.: Φ.33/5902/10-04-2013, από Περιφερειακή Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής, με θέμα «Ενημέρωση Σχολικών Συμβούλων»
Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού διασαφηνίζουμε ότι στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να συλλεχθεί υλικό το οποίο χρησιμοποιείται ή δημιουργείται κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών δράσεων των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. & Δ.Ε. με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Οτιδήποτε παρουσιάζεται στις δράσεις αυτές, οτιδήποτε δημιουργείται και οποιαδήποτε συμπεράσματα εξάγονται από τις συμμετοχικές αυτές διαδικασίες, αποτελούν δημόσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο επιβάλλεται να είναι προσβάσιμο σε όλους.
Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, προγραμματίζει την ανάρτηση αυτού του υλικού στο δικό της ιστοχώρο.
Σημειώνουμε ότι το υλικό που θα παραλαμβάνεται από κάθε Σχολικό Σύμβουλο, αφού ταξινομηθεί ως προς τη θεματική του, θα αναρτάται όπως ακριβώς έχει σταλεί, χωρίς καμία αξιολογική κρίση στο περιεχόμενό του.
Πρέπει να τονισθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, έχει στόχο την προβολή του επιμορφωτικού έργου των οικείων Σχολικών Συμβούλων, την ανάδειξη των επιμορφωτικών δράσεων που λαμβάνουν μέρος οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων και την δημιουργία μίας βάσης εκπαιδευτικού – διδακτικού υλικού, στο οποίο θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.
Για την καλύτερη οργάνωση αυτής της προσπάθειας, προσδιορίζουμε ότι σε χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών – μετά την υλοποίηση της επιμορφωτικής δράσης – το παραχθέν ή χρησιμοποιούμενο υλικό πρέπει να αποστέλλεται στο αντίστοιχο Τμήμα ΕΠΚ. Στην παρούσα αφετηριακή φάση θα πρέπει, τμηματικά, να αποσταλεί το υλικό που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί – παραχθεί από το Σεπτέμβριο του 2012.
Ευχαριστώντας τους Σχολικούς Συμβούλους που μέχρι σήμερα απέστειλαν υλικό, αναμένουμε άμεσα αποστολή και από τους υπολοίπους, έτσι ώστε να προχωρήσει η ταξινόμηση του υλικού εμπλουτίζοντας τις θεματικές κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου