Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Για γέλια και για κλάματα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαδικασία για γέλια και για κλάματα έχει εξελιχθεί η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ούτε τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μπόρεσαν να συνεννοηθούν στην Κουμουνδούρου. Φυσικά το ψηφοδέλτιο δεν έκλεισε καθώς σε εκκρεμότητα είναι δύο θέσεις και όλοι έχουν πέσει στα… γόνατα ικετεύοντας τον Λάκη Λαζόπουλο να δεχθεί. Ο «σωτήρας» του ΣΥΡΙΖΑ Λάκης ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά για την υποψηφιότητά του, αλλά έχουν έτοιμη την απάντηση στην Κουμουνδούρου σε περίπτωση που αρνηθεί: «Πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις». Αν πει το ναι ο… επιχειρηματίας –
ηθοποιός - («ήμουν κι εγώ στο κότερο») τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πανηγυρίζει για την τεράστια επιτυχία.
Βεβαίως, τεράστια επιτυχία θεωρείται και η μεταγραφή του Κρίτωνα Αρσένη από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιδιαίτερα… επιτυχημένος ευρωβουλευτής της φώκιας και της καρέτα – καρέτα, της γνωστής οικογένειας των Αρσένηδων, αφού πρώτα κούρεψε το γκαζόν του Γ. Παπανδρέου, αποφάσισε να αγκαλιάσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να… μας βγάλει από την Ευρώπη.
Του Κρίτωνα την ποδιά σφάχτηκαν για άλλη μια φορά προεδρικοί και Αριστερή Πλατφόρμα που αντιδρούσε στο δήθεν άνοιγμα του Τσίπρα στις προοδευτικές δυνάμεις, όπως αυτός αντιλαμβάνεται βέβαια την προοδευτικότητα των περαστικών που είδαν φως και μπήκαν. Η συνεδρίαση στιγματίστηκε από το ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα μεταξύ Τσίπρα και Λαφαζάνη ο οποίος παραβρέθηκε στην μαραθώνια συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής αν δεν είναι μέλος.
Αιτία της ψυχρότητας οι συχνές παρεμβάσεις του Λαφαζάνη υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. «Δεν μπορεί επτά φορές μέσα σε ένα χρόνο να ανοίγεις θέμα για το ευρώ με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να είναι διαφορετικές» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Λαφαζάνη εκτός από το πρόβλημα που δημιούργησε στην κεντρική επιτροπή ανοίγοντας θέμα νομίσματος, του είπε ότι για όσα θέματα υπάρχουν ενστάσεις να συνέλθει εκ νέου η κεντρική επιτροπή.
Σκληρή μάχη δόθηκε και για δύο ακόμη πρόσωπα που είχαν προταθεί για το ευρωψηφοδέλτιο. Τους οικονομολόγους της δραχμής, Γ. Βαρουφάκη, που είχε κάνει ένα πέρασμα και από την αυλή του Παπανδρέου και του Κ. Λαπαβίτσα που ήθελε διακαώς η Αριστερή Πλατφόρμα επειδή έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της επιστροφής στην δραχμή.
Τελικά κανείς δεν επελέγη και τη θέση τους πήραν οι Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος και Μαρία Καραμεσίνη, πανεπιστημιακός, οι οποίοι ήταν επιλαχόντες στη διαδικασία εκλογής υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή που συνήλθε την περασμένη Κυριακή.
Επίσης, αποφασίστηκαν ο κ. Νικήτας Κανάκης, γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη και στέλεχος των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Γιώργος Φουντουλάκης, παραολυμπιονίκης και η κ. Πέπη Ρηγοπούλου, πανεπιστημιακός.
Ο Κρίτων Αρσένης επελέγη τελικά κατά πλειοψηφία και μετά από εισήγηση της ηγεσίας του κόμματος.
Εκτός από τον Λαζόπουλο, που θα απαντήσει τη Μεγάλη Παρασκευή αν θα ανεβεί τον Γολγοθά του ευρωψηφοδελτίου στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ εκκρεμεί μια ακόμη θέση που θα πρέπει να καλυφθεί από μειονοτικό υποψήφιο της Ξάνθης. Η επιλογή είναι δύσκολη καθώς υπάρχει σφοδρή σύγκρουση Μουσουλμάνων και Πομάκων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε. Δεν τους έφτανε ο εμφύλιος των συνιστωσών, αυτοί τσακώνονται και για τον μειονοτικό υποψήφιο. Τέτοια ξεφτίλα δε νομίζουμε να έχει ξαναγίνει. Σφάζονται για τους οικονομολόγους της δραχμής, τον Κρίτωνα, τον Λαζόπουλο και τον μειονοτικό υποψήφιο. Κι αυτοί θέλουν να κάνουν κυβέρνηση.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου