Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αναβάθμιση κατά έξι βαθμίδες από τον οίκο Standard & Poor's



Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από «SD» (selective default) σε «Β-». Επίσης, ο οίκος αναβάθμισε και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε «B» από «SD», δείχνοντας έτσι ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον οίκο, το outlook παραμένει σταθερό. Παράλληλα, η S&P επισημαίνει ότι η
αναβάθμιση οφείλεται στην ολοκλήρωση της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με την έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα. 

"Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητάς τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη", αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος.

Όσον αφορά τις προοπτικές της χώρας, αυτές κρίνονται σταθερές, και σύμφωνα με την Standard and Poor?s, οφείλονται και στη δέσμευση της κυβέρνησης για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου