Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο λαγός, ο Αχαιός, το non paper και η αποστασία!

Ο φιλόδοξος Καμμένος, ο άνθρωπος που θέλησε μέσα από τους «μύθους» του να κυβερνήσει την Ελλάδα, μιλάει πλέον μέσω twitter για … αποστασία. Το μόρφωμα που δημιούργησε με ετερόκλητα στοιχεία και πολιτικές του ποδαριού, κλυδωνίζεται και είναι έτοιμο να διαλυθεί.
«Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό ταξίδι», έγραψε πριν λίγο στο Twitter ο φιλόδοξος άνθρωπος, μα
 ελάχιστης εμβέλειας πολιτικός, με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Μανώλη (άλλος γίγαντας της πολιτικής σκέψης, που επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ων ο 151ος βουλευτής της, είχε καθημερινό στασίδι στις εκπομπές του Αυτιά και του Παπαδάκη, «ροκανίζοντας τον Καραμανλή) σε συνέντευξή του στον SKAI.

Τι είπε ο Μανώλης;
Πολλά και θλιβερά.
 Ότι, δηλαδή, πράγματι ο Καμμένος ήταν εκείνος που έδωσε το περίφημο non paper στον πρόεδρο της Δημοκρατίας – μετά τις πρώτες εκλογές της Άνοιξης- με το οποίο έλεγε ότι συμφωνεί να στηρίξει κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα γινόταν …υπουργός Άμυνας.
Ότι έβγαλε ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα.

Ότι είναι…λαγός αφού  «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει.
«Πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα», είπε ο Μανώλης.

Είπε κι άλλα.
Ότι χωρίς να το ξέρει κανένας πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές, παρ’ ότι ήξερε ότι αυτό δεν «στέκει» συνταγματικά.

Είπε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Καμμένος «δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λεει στον κόσμο "πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ", μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε δε, ότι είχε κλειστεί συμφωνία με τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τον όρο του βουλευτή να είναι υποψήφιος στην Αθήνα να γίνεται δεκτός. Μια συμφωνία που «τορπίλισε» ο ίδιος ο Καμμένος.

Τέλος, ανέφερε ότι αντί ο πρόεδρος να κάτσει και να οργανώσει το κόμμα, εκείνος έλειπε διακοπές δυο μήνες το καλοκαίρι!

Κι όπως ανέφερε ο Μανώλης, όλα αυτά τα ήξερε και τα…ανεχόταν…χάριν της ενότητας!
Κι αφού τα ήξερε, αφού όπως είπε, είχε χάσει κάθε ίχνος σεβασμού στον πρόσωπο του προέδρου του, παρέμεινε εκεί, παρέμεινε υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, κράτησε το στόμα του κλειστό.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που φιλοδοξούν να εκφράσουν την κοινωνία.

Τώρα, ο Μανώλης, ο Μαρκόπουλος, ο Ζώης, κάποιοι άλλοι (ακούγεται και το όνομα του Τέρενς Κουίκ), κινούνται σε συνεργασία με τον Νικολόπουλο για να σχηματίσουν νέο κόμμα στη βάση της «Λαϊκής Δεξιάς», με μοναδικό στόχο τον… «αγώνα εναντίον του Μνημονίου».
Έχουν, μάλιστα, βολιδοσκοπήσει διαγραμμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλους που ανήκουν στην κοινοβουλευτική της δύναμη.
Οδεύουμε, δηλαδή, σε νέα διαβολομαζώματα…..
Τα οποία δεν θα αργήσουν κι αυτά να γίνουν διαβολοσκορπίσματα.
Ο λαϊκισμός μπορεί να είναι ευχάριστος στα ώτα, μα δεν αργεί να αποκαλυφθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου