Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Le Monde: Η Ελλάδα αναρρώνει οικονομικά, ένα αστέρι έρχεται από την Αθήνα

Le Monde: Η Ελλάδα αναρρώνει οικονομικά, ένα αστέρι έρχεται από την ΑθήναΜετά από τρία χρόνια μπρος-πίσω, πολλά λόγια αλλά και δραστικές περικοπές η Ελλάδα βρίσκει σταδιακά το δρόμο της οικονομικής ανάρρωσης. Κόστισε πάνω από 100 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα αλλά η εξυγίανση βρίσκεται σε καλό δρόμο» γράφει η Le Monde για την Ελλάδα με τίτλο «Το αστέρι των Χριστουγέννων θα έρθει από την Αθήνα».
«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στο δρόμο που θα την οδηγήσει στις αγορές αλλά η πορεία της
δείχνει ότι βρίσκεται στο τέλος ενός μεγάλου εφιάλτη».
«Με αυτές τις εξελίξεις το ερώτημα μιας πιθανής διάλυσης της ευρωζώνης ή της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ παίρνει τέλος όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποια Βραβεία Νόμπελ, σε γκουρού της οικονομίας ή σε Κασσάνδρες που τα προφήτευαν» γράφει η Le Monde, σε ένα πρωτοφανώς εγκωμιαστικό άρθρο για την Ελλάδα.
Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, γράφει η εφημερίδα και τονίζει ότι ο κίνδυνος προέρχεται τώρα από την Ιταλία.
«Αυτά τα Χριστούγεννα πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να ελπίσουμε ότι το φως τους αστεριού που θα έρθει από την Αθήνα θα μειώσει τις ανησυχίες για τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε επειγόντως» καταλήγει ο αθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου