Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Goldman Sachs: Το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 30% στην επόμενη δεκαετία

Goldman Sacks: Το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 30% στην επόμενη δεκαετία
Αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 30% ή ακόμη και κατά 40% μέσα στην ερχόμενη δεκαετία βλέπει η Goldman Sachs, σε περίπτωση που η χώρα εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει.
>Στην έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζας Goldman Sachs καταλήγει στο συμπέρασμα πως «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα για όσα έχει δεσμευθεί στους ευρωπαϊκούς της εταίρους, τότε μέσα στην ερχόμενη δεκαετία το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 30% ή ακόμη και 40%».
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους αναλυτές της Goldman Sachs είναι πλέον να εφαρμόσει
αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.
Αν αυτό συμβεί, τότε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι κατά 30% υψηλότερο με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, χωρίς να αποκλείεται το ποσοστό αυτό να ανέλθει ακόμα και στο 40%. Ανάλογη θα είναι και η μείωση του χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ. Μεταξύ άλλων η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας αναφέρει στην έκθεσή της πως «μόνο αν το θέλει η Τρόικα η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει»! Οπως αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, πλέον όλο το «παιχνίδι» της περαιτέρω στήριξης και χρηματοδότησης της Ελλάδας βρίσκεται «στη διακριτική ευχέρεια της Τρόικα», αφού αυτή θα παρακολουθεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των δεσμεύσεων. Εάν η Τρόικα εμφανιστεί πρόθυμη να συνεχίσει την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους που διακρατά, τότε η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει είναι πολύ μικρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου