Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στον υπουργό οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ για το νέο Ακαδημαικό Χάρτη

Στον υπουργό οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ για το νέο Ακαδημαικό Χάρτη Εντός των ημερών –τη Δευτέρα έχουμε μια συνάντηση με τα μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και θα επακολουθήσει και με τα μέλη των Προέδρων των ΤΕΙ- θα θέσουμε τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα πρέπει να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλος στη Βουλή και σημείωσε τα εξής:
Α.Αυτό δεν είναι θέμα μνημονιακής επιταγής.
Β. Γνωρίζετε ποιες στρεβλώσεις και παθογένειες δημιουργήθηκαν τα περασμένα χρόνια, πώς δημιουργήθηκε αυτό το στρεβλό ακαδημαϊκό μοντέλο. Όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει. Και ξέρετε ότι στις συζητήσεις με τους ακαδημαϊκούς, με τους καθηγητές, με τους συναδέλφους, με την κοινωνία, με τους φοιτητές όλοι λέμε τα ίδια πράγματα, ότι πρέπει να αλλάξει ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας.
Γ.Πώς να αλλάξει; Αφ' ενός, λογοδοτώντας σε πραγματικές επιστημονικές αναγκαιότητες, όχι να υπάρχει αυτή η πανσπερμία των γνωστικών αντικειμένων που δεν ανταποκρίνονται σε καμία επιστημονική ανάγκη και αφ' ετέρου, να ανταποκρίνεται στην αναπτυξιακή ανάγκη της χώρας.
Δ.Αυτό τον εξορθολογισμό πρέπει να κάνουμε και πρέπει να τον κάνουμε όλοι μαζί, η ακαδημαϊκή κοινότητα. Το χρωστάμε στους φοιτητές μας να αναβαθμίσουμε τα πτυχία τους, να τους κάνουμε πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου