Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στα ορφανά της Ελλάδος επικεντρώνεται πλέον το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης


Στις ανάγκες της Ελλάδας και των κατοίκων της, αυτή τη δύσκολη περίοδο, επικεντρώνουν πλέον τις περισσότερες προσπάθειές τους πολλές ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούντο στο εξωτερικό και στήριζαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης (ΕΚΑ), στα περίπου 20 χρόνια ύπαρξής του, έχει οικονομικά «υιοθετήσει» πάνω από 22.000 ορφανά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά αυτά είναι ορφανά, από πολέμους, φυσικές καταστροφές και κοινωνικές κρίσεις, από την Αϊτή έως την Παλαιστίνη, από τη
Γιουγκοσλαβία έως τη Σρι Λάνκα και τη Σομαλία.
«Όλα αυτά, χωρίς ούτε ένα ευρώ από εθνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Όλα γίνονταν από Έλληνες δωρητές που είχαν αναλάβει ένα ορφανό παιδί κάπου στον κόσμο», λέει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Παπαδιγεννόπουλος και τονίζει: «Μετά τη μεγάλη κρίση που βιώνει η Ελλάδα, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης κλείνει τα προγράμματά του παντού στον κόσμο και συγκεντρώνει τις προσπάθειές του μόνο στην Ελλάδα».
Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα, που υλοποιεί το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, είναι να βοηθηθούν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα ορφανά, τα οποία δεν βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα, αλλά τα συντηρούν ο παππούς ή η γιαγιά τους.

 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου