Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κουβέλης: Στηρίζουμε την κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας


Κουβέλης: Στηρίζουμε την κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει τεθεί το θέμα σε περίπτωση ανασχηματισμού να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα ως αντιπρόεδρος ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
«Σ' αυτή τη δύσκολη πορεία της χώρας χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. Ανταποκρινόμενη σ' αυτήν την αδήριτη ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση διατηρώντας την πολιτική της αυτονομία» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια έκφραση των κοινωνικοπολιτικών
συσχετισμών και ως στοιχείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι «είναι μίζερη πολιτικά η αντίληψη ότι η θέση μας υπέρ της απλής αναλογικής αποσκοπεί στο να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το αποκηρυγμένο και από τον ίδιο μπόνους των 50 εδρών, εάν και εφόσον έρθει πρώτο κόμμα. Δεν μπορώ να φανταστώ να αρνείται με οποιοδήποτε πρόσχημα ο ΣΥΡΙΖΑ την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία και υπολογίζω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες»
Ο Φώτης Κουβέλης σε ερώτηση σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι « για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά έχει περάσει πλέον σε αντίθετο πολιτικό στρατόπεδο και ανήκει στους «μερκελιστές» ενώ αναφερόμενος στα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν υποβληθεί σε θυσίες. Θα αντέξουν όσο θα αισθάνονται ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που βάζουν πάτο στην καθοδική πορεία και δημιουργούν προοπτική αναστροφής αυτής της κατάστασης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου