Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης θέρμανσης!

Αποφασισμένοι να κλείσουν επ'αόριστον όλα τα σχολεία της Δυτικης Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιοχής.


Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε δεν πρόκειται ν' αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Οπως δήλωσε o Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, "με δεδομένο οτι πέρυσι είχαμε πολύ βαρύ χειμώνα στην Καστοριά και εξαντλήσαμε όλα τα διαθέσιμα, μάλιστα ο Δήμος
διέθεσε από τους δικούς του πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και με δεδομένο οτι η χρηματοδότηση που λάβαμε απο το κράτος δεν επαρκεί, δε φτάνουν τα λεφτά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές καυσίμων, αναγκαζόμαστε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια."

Πολικές θερμοκρασίες και κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία
Με -17 βαθμούς ξύπνησε η Φλώρινα - πολλοί αδυνατούν να πάρουν πετρέλαιο
Πολικές θερμοκρασίες και κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία
Στους -17 έπεσε το θερμόμετρο στην παγωμένη Φλώρινα
Με το θερμόμετρο να δείχνει 17 βαθμούς υπό το μηδέν ξύπνησαν την Πέμπτη οι κάτοικοι της Φλώρινας. Τα σχολεία στην πόλη παρέμειναν κλειστά για ακόμη μία ημέρα, όπως και σε άλλες περιοχές της παγωμένης δυτικής Μακεδονίας.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν απευθυνθεί τον τελευταίο καιρό στη δημοτική αρχή, επικαλούμενοι αδυναμία να αγοράσουν πετρέλαιο προκειμένου να θερμάνουν τα σπίτια τους.
 
«Τις ίδιες ελλείψεις θα αντιμετωπίσουμε και εμείς άμεσα, όσον αφορά το ζήτημα της θέρμανσης των σχολείων αλλά και των δημοτικών υπηρεσιών αν δεν δοθεί άμεσα οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία», προειδοποιεί ο δήμαρχος.
 
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι είναι λίγο και η μέρα ξεκίνησε με λιακάδα, οπότε – όπως αναφέρει ο κ. Βοσκόπουλος – αυτή τη στιγμή πέραν του κρύου, δεν έχουν έχουν δημιουργηθεί άλλα προβλήματα και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης διεξάγεται κανονικά.
 
Πολύ  χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν επίσης το πρωί της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα (-16) και στην Καστορία (-13).
 
Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην κεντρική Μακεοδονία, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε αρκετές πόλεις. Στις Σέρρες το θερμόμετρο έδειξε 3 βαθμούς υπό το μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου