Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κερδίζουν έδαφος οι αντάρτες στη Συρία


Οι σύροι εξεγερμένοι, μεταξύ αυτών και μια μονάδα σκληροπυρηνικών ισλαμιστών, κατέλαβαν σήμερα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής βάσης Σέιχ Σουλεϊμάν, στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούν εδώ και αρκετές εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σήμερα το πρωί έπειτα από σφοδρές μάχες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της διοίκησης του 111ου
συντάγματος και τις θέσεις τριών λόχων», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

«Δύο αντάρτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν. (Οι σύροι εξεγερμένοι) έπιασαν αιχμαλώτους πέντε στρατιώτες, οι οποίοι τους είπαν ότι 140 συνάδελφοί τους κατέφυγαν στο Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της βάσης», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν φόβοι πως εκεί βρίσκονται αποθηκευμένα χημικά όπλα.

Η βάση Σέιχ Σουλεϊμάν, που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, είναι το τελευταίο προπύργιο του συριακού στρατού στην περιοχή, η οποία πλέον βρίσκεται σχεδόν εντελώς υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Νωρίτερα ο διοικητής των ανταρτών στην περιοχή Σέιχ Άζαμ Ατζάμαρ είχε δηλώσει ότι τα στρατεύματά του δεν θα επιτεθούν με βαρέα όπλα εναντίον της βάσης προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιές στο Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας, όπου πιστεύουν ότι υπάρχουν χημικά όπλα.


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου