Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι ατέλειωτες αντιφάσεις της αριστερής θολοκουλτούρας

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με μια ανακοίνωση – φωτιά και μίλησε για επικοινωνιακά παιχνίδια.
  
Μάλιστα, κάθε φορά που γίνεται κάτι σχετικό ώστε να έρθουν επενδύσεις, να επανεκκινηθεί η οικονομία, από την Κουμουνδούρου λένε ότι ο Σαμαράς και η κυβέρνηση είναι όργανα του κεφαλαίου, του σκληρού καπιταλισμού κι εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες.

Βεβαίως, όταν ο κ. Τσίπρας συναντά τους εφοπλιστές ή διάφορες επαγγελματικές ομάδες είναι διαφορετικό. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική, κι επειδή είναι αριστερό κόμμα δεν τολμά να τον ταυτίσει κανείς με το κεφάλαιο.

Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε εναντίον του Στουρνάρα ο οποίος πάνω
στην αγωνία του για τα έσοδα από το χαράτσι της ΔΕΗ έκανε, λανθασμένα, υποδείξεις στη ΔΕΗ να συνεχίσει να το εισπράττει παρά τη δικαστική απόφαση. Τι δεν ακούσαμε κατά του υπουργού Οικονομικών, τον κρέμασαν στο Σύνταγμα και τον χτυπούσαν από κάτω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλα αυτά για μια απόφαση Πρωτοδικείου που τελικά άλλαξε με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Όμως, λίγες ημέρες νωρίτερα όταν ο Χ. Αθανασίου έβγαλε εγκύκλιο για να παγώσει η διαδικασία της ιθαγένειας, με βάση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν να τον φάνε. Γιατί; Μα γιατί ήθελε να εφαρμόσει στην πράξη το νόμο, άσχετα αν είναι ή όχι δίκιο. Τη μια δηλαδή πρέπει να σεβόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κι όταν δε μας συμφέρουν οι αποφάσεις της, πάμε κόντρα.

Την Κυριακή που κάποιοι αλήτες χτύπησαν το βουλευτή Δ. Στρατούλη ο ΣΥΡΙΖΑ δικαίως βγήκε και μίλησε για παρακράτος, για τραμπούκους και φασιστικές επιθέσεις και ζήτησε τη σύλληψη των δραστών. Όταν όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσαν στους προπηλακισμούς άλλων πολιτικών, όταν κρατούσαν τα γιαούρτια ή έθεταν σε ομηρεία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τότε έκαναν… αντίσταση.

Να χτυπάς Συριζαίο βουλευτή είναι φασισμός, να χτυπάνε οι Συριζαίοι άλλους είναι «κοινωνικό έργο». Όμορφα πράγματα.

Τι να πούμε για το χάος στα πανεπιστήμια. Δέρνονται καθηγητές και φοιτητές από κουκουλοφόρους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρης στο αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που θα βάλει λίγη τάξη στα Πανεπιστήμια. Ακόμη κι όταν αναγκάζεται να καταδικάσει επεισόδια μέσα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το κάνει με βαριά καρδιά. Προφανώς διότι γνωρίζει ότι και κάποιοι Συριζαίοι νεολαίοι έχουν βάλει το χεράκι τους.

Φυσικά επί μήνες στήριζε τον κ. Μυλόπουλο στο ΑΠΘ ο οποίος με τη σειρά του και τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τις καταλήψεις που είχαν κάνει μπάχαλο το Πανεπιστήμιο. Εκεί ήταν… αντίσταση του πεινασμένου λαού. Όταν όμως ο εισαγγελέας και η αστυνομία μπαίνουν για να αποκαταστήσουν την τάξη είναι φασισμός και χουντικές πρακτικές.

Θα μπορούσε επί ώρες να αναφέρουμε τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ο Τσίπρας έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα για να πάει στην Βραζιλία να δει τον Λούλα (που δεν έχει και καμιά σχέση με την Ελλάδα, ούτε μπορεί να τη βοηθήσει-εκτός να μας στείλει μερικές … Βραζιλιάνες για να ξεχαστούμε). Όταν όμως πήγε ο Σαμαράς στο Βερολίνο να δει τη Μέρκελ που καθορίζει καλώς ή κακώς την τύχη της Ελλάδας, αυτό ήταν υποταγή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τρομερές αντιφάσεις τους ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι είναι ένα συνονθύλευμα ατάκτων που δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Η θολοκουλτούρα τους έχει επηρεάσει και την πολιτικής στόχευσή τους. Και καλά, όταν ήταν 4% ποιος νοιαζόταν, γραφικοί ήταν. Τώρα, όμως που διεκδικούν την εξουσία μέχρι πόσο μπορούν να αλλάξουν; Διότι αν δεν το κάνουν τότε θα γίνουν επικίνδυνοι για την πατρίδα.





http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου