Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είμαι αναρμόδιος να ασκήσω έλεγχο νομιμότητας

Ο υπουργός παιδείας είναι αναρμόδιος να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας της εκλογής σε θέση μέλους ΔΕΠ της βαθμίδας της καθηγήτριας... του Πανεπιστημίου... μετά την παρέλευση 4 ετών απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού Μαρίας Κόλλια-
Τσαρουχά, η οποία κάνει λόγο για καταγγελίες για τη συγκεκριμένη πανεπιστημιακό.
Από την κρίσιμη περίοδο από τα στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, τονίζει ο κ. υπουργός, δεν είχε υποβληθεί προσφυγή ενώπιον του τότε υπουργού κατά της εκλογής της καθηγήτριας.
ΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επικαλείται το νόμο 3549/2007 ο οποίος ορίζει ότι «κατά της πράξης του
πρύτανη (για διορισμό) μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του υπουργού Παιδείας , από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, για τον έλεγχο της προσβαλλόμενης πράξης. Ο υπουργός Παιδείας μπορεί, επίσης, αυτεπάγγελτα, εντός ενός έτους , να ελέγξει τη νομιμότητα της πράξης του Πρύτανη. Εάν διαπιστωθεί έλλειψη νομιμότητας σε οποιονδήποτε από τους ανωτέρω ελέγχους ο υπουργός Παιδείας ακυρώνει την πράξη του Πρύτανη και αναπέμπει την υπόθεση στο οικείο Ιδρυμα, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία από το σημείο που παρουσιάζεται η έλλειψη νομιμότητας».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επικαλείται επίσης αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας « Μετά την πάροδο της αποκλειστικής προθεσμίας... ο υπουργός Παιδείας δεν δύναται πλέον να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας, η δε τυχόν εκδιδόμενη σχετική απόφαση του είναι παράνομη είναι παράνομη ως εκδοθείσα καθ υπέρβαση των χρονικών ορίων της αρμοδιότητος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου